Tramp „sigurnim korakom“ odgurnuo Markovića na Samitu NATO

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2017, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp „sigurnim korakom“ odgurnuo Markovića na Samitu NATO

Dugo najavljivani Samit NATO-a u Briselu na kojem Crna Gora učestvuje po prvi put kao „uskoro nova članica“, bila je prilika za susret premijera Duška Markovića i predsjednika SAD-a Donalda Trampa.

Susret dvojice zvaničnika bio je odveć kratak za temeljnu razmjenu mišljenja o geopolitičkoj situaciji i načinima na koji Crna Gora može doprinijeti globalnoj ulozi NATO pakta.



Zvanično saopštenje o susretu je izostalo, a Javni medijski servis Crne Gore danas je objavio izjavu Markovića uoči sastanka predsjednika država, odnosno vlada zemalja članica Alijanse.

„Veliki dan za Crnu Goru“, kazao je premijer Marković ovom prilikom.

„Imaću priliku da se obratim šefovima Vlada država članica NATO-a i da im jasno saopštim da je Crna Gora spremna da odgovori obavezama koje proizilaze iz članstva u Alijansi i na taj način dopinese miru i stabilnosti širom svijeta“, poručio je Marković.

Crnogorsku delegaciju u Briselu predvodi premijer Duško Marković, a od crnogorskih zvaničnika su prisutni i ministri odbrane i vanjskih poslova, Predrag Bošković i Srđan Darmanović.

IN4S

Pogledaj vesti o: NATO skup,   NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.