Izvor: BalkanRock.com, 12.Avg.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

### i Mnjenje u “Zvezdi” – Buka i haos

### / foto: Nemanja Đorđević

Oslobođeni prostor bioskopa “Zvezda” je još jednom priredio interesantan koncert, ovog puta bendova ### (dR:dR:dR) iz Siska koji su obeležili kraj snimanja novog EP-a (četvrtog po redu) i ekipe iz beogradskog Mnjenja koja ih je podržala.

Mnjenje

Kratku, ali ubitačnu uvertiru je priredio bend Mnjenje u nešto izmenjenoj postavi (koja je najavljena kao “Mrtvi stare mljelje kombo“); bubnjar je >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << bio Stevan Ćirović iz grupe Vvhile, dok je ostatak benda sačinjavala uobičajena postava. Odsvirali su samo jednu pesmu, “14“, koja je trajala nekih 15 minuta i u njoj su kroz čitave dve ideje demonstrirali dosta raznovrsan splet emocija. Publika je mogla da dobije uvid u kom se smeru Mnjenje kreće a to je zvuk koji je čak beskompromisniji od onakvog kakav su negovali na svom prvencu “Zubima po ljudima”. To je za svaku pohvalu jer takvih bendova ima slabo na našoj sceni, jer im originalnost ni malo ne manjka.

###

Nakon Mnjenja, odnosno, Mljelja, usledeli su ### (čije se ime izgovara udaranjem triput od neki predmet) sa svojim bučnim instrumentalnim gitarskim napadom. Napravili su osvrt na svoj dosadašnji rad svirajući pesme sa prethodnih EP-eva, ali su takođe u setlisti oslobodili prostora za svoje nove stvari koje su nekoliko dana pred koncert snimali u tom istom prostoru.

Interesantno je kako bend koji ima dve električne gitare (a ne jednu gitaru i jedan bas) može da zvuči masivno i bez rupa u zvučnoj slici. Ali je svirka dobila potpuno novu dimenziju kada im se pridružio Marko Ilić iz Mnjenja na basu i dobili su zvuk koji bi možda mogli češće da praktikuju, jer ipak zvuči dosta prljavije, a to je nešto što im svakako pristaje.

Novi Bioskop „Zvezda“ bi trebalo češće da organizuje muzičke događaje jer je njihova sala nekako prilagodljiv prostor. Uz odgovarajuću tehničku opremljenost, akustiku same sale i tonce koji umeju da nameste zvuk u skladu sa datim uslovima, bilo bi interesantno mesto gde bi mladi bendovi mogli da prezentuju svoju muziku. Pogotovo što svaki put kada se odigra događaj ovakvog tipa u bioskopu, dođe solidan broj ljudi (uzimajući u obzir da je alternativna umetnost marginalizovana i nikako ne može da dođe do šireg auditorijuma) da ga vidi i, eventualno, podrži.

Uzimajući u obzir neke poteškoće koje su iskrsle, sinoćni događaj, kao i događaji sličnog tipa, su definitivno nešto što bi u Beogradu trebalo češće da se dešava i na šta i publika, a i sami organizatori treba da obrate više pažnje.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.