Yoko Ono postaje koautorka hita “Imagine”

Izvor: BalkanRock.com, 23.Jun.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yoko Ono postaje koautorka hita “Imagine”

Yoko Ono mogla bi uskoro da bude proglašena za koautorku pesme “ImagineJohna Lennona. Pomenuti hit predstavlja najpoznatije izdanje nekadašnjeg člana The Beatlesa i nastala je 1971. godine za vreme Vijetnamskog rata kako bi pozvala ljude da se ujedine i žive u miru.

Naime, na godišnjoj konferenciji National Music Publishers Association (NMPA) – gdje su Yoko Ono i Sean Ono Lennon u ime Johna Lennona primili priznanje za “Imagine” kao pesmu veka >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << – jedan od čelnih ljudi NMPA, David Israelite, spomenuo je da je pogledao video snimak iz 1980. na kome Lennon kaže da zbog inspiracije i uticaja koji je imala na pesmu, Yoko zaslužuje da bude potpisana kao koautorka.

Israelite je takođe dodao da administrativni postupak nije jednostavan i najavio kako će ipak morati da prođe neko vreme pre nego što ime Yoko Ono osvane uz Lennonov klasik.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.