Izvor: BalkanRock.com, 22.Maj.2016, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Witch 1, Puls i Kramer u Nišu: 100% čisti rock

Witch 1, foto: Vukašin Stanojević

Hard rock mašina, predvođena beogradskim sastavom Which 1, koji se po prvi put našao pred niškom publikom, protutnjala je sinoć kroz Niš. Domaćini su bili bendovi Kramer i Puls. Koncert je otpočeo sa malim zakašnjenjem, što je dalo vremena Nišlijama da napune gotovo čitav klub Black Stage.

Kramer

Koncert je otvorio niški bend Kramer. Bend koji radi već 20 godina, podsetio nas je šta je >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << stari dobri hard rock. Kramer je svoj nastup otvorio obradom pesme “Don’t break my heart again”(Whitesnake), a zatim su usledile njihove autorske numere. Niška publika uživala je uz starije pesme poput „Reci mi“, „Kao ti i kao ja“ i „Da li sanjam“, a ovaj bend sa dugogodišnjim iskustvom na sceni iskoristio je priliku da predpremijerno predstavi numere „Anđela“ i „Vrati se“. Publika nije štedela dlanove tokom nastupa Kramera koji je pokazao kako zvuči iskustvo. Melodični i harmonični Kramer se uz aplauze publike povlači sa scene posle obrade klasika „It’s My Life“ (Bon Jovi).

Puls

Nakon Kramera, na scenu izlazi bend Puls koji otvara svoj nastup istoimenom numerom. Nišlije koje su, posle dužeg vremena nastupile pred svojim sugrađanima, odsvirali su set svojih pesama sa prethodnih albuma, a najavljena je i priprema novog albuma. Publika je uživala u snažnoj i moćnoj muzici Pulsa, te hitove “Ne verujem u ljubav” i “Lažima te kupujem”. Odlična muzika, fenomenalno slaganje vokala Vladana Đurića Đure i Irene Bogdanović i sjajna atmosfera prijali su niškoj publici, koja je bend nagradila ogromnim aplauzom.

Which 1

Nakon nastupa Pulsa na “crnu binu” izlaze hedlajneri večeri, beogradski Witch 1. Bend se prvi put predstavio niškoj publici i dobio ogromnu podršku. Atmosfera tokom nastupa Beograđana bila je odlična, a publika vesela i dobro raspoložena. Witch 1 nas je počastio savršenim spojem kvalitetnih autorskih numera i fantastično odrađenih obrada. Na repertoaru su se našle obrade legendi žestokog roka: Whitesnake, Deep Purple, Alice Cooper, a prijatno iznenađenje su bile neverovatne obrade pesama “Solitary man” grupe HIM i klasik “Proud Mary” “mame” rock’n’rolla Tine Turner. Uvežbanu, kvalitetnu i snažnu muziku Witch 1, pored odličnih gitarskih deonica, odlikuju i sjajan vokal Miloša Došića Buce, kao i brilijantna melodija klavijature virtuoza Nebojše Maksimovića.

Witch 1 je pored numera “Pokaži mi put”, “Tvoje čini” i “Magija” sa prvog albuma, koji je izdat 2015. za izdavačku kuću PGP RTS, publici predstavio novi singl “Ostani”, koji je izašao samo dan pre koncerta – 20. maja.

Witch 1 je, zajedno sa bendovima Kramer i Puls, vratio u život stari kvalitetni hard rock zvuk, čiji opstanak je bio diskutabilan u Srbiji.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.