Wardruna ove zime u Bugarskoj

Izvor: BalkanRock.com, 22.Jan.2016, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wardruna ove zime u Bugarskoj

Jedini koncert u regiji norveškog bend Wardruna održaće se u Bugarskoj. Na nastupu 25. februara u Nacionalnoj Palati kulture pridružiće im se i domaćini, bugarski bend koji gaji veoma sličan zvuk Smallman.

Wardruna je muzički fenomen koji se ističe u moru fantastičnih norveških bendova. Idejni tvorac je multi-instrumentalista, Einar Selvik, poznat kao bivši bubnjar norveškog benda Gorgoroth. Inspiracija za bend je potekla iz Selvikovog jakog interesovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << za skandinavsku antiku i srednji vek, norvešku i islandsku narodnu muziku, severnjački šamanizam i drevno skandinavsko pismo – rune. Ovaj sastav mnogima je poznat i iz serijala “Vikinzi”, u koji je dospela njihova muzika, koja se sjajno uklopila u tematiku. Ubrzo potom frontmen Selvik počinje da glumi u seriji i da radi sa glavnim kompozitorom ovog ostavrenja.

Izražajna muzika koja se izvodi na autentičnim instrumentima i slaže sa pričama i legendama o vikinzima, izvešće se na bini koja je posebno napravljena za taj događaj. Nekonvencionalan dizajn, kao i audio-vizuelna oprema poslednje generacije, garantuju nezaboravno iskustvo i performans koji se kao takav prvi put održava u Nacionalnoj Palati Kulture, u sali broj 3.

Ovaj događaj biće ujedno i zagrevanje za predstojeći letnji festival Transfiguration.

Karte za ovaj jedinstveni događaj u regionu koštaju 70 leva, odnosno oko 35 evra, a mogu se pronaći ovde.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.