Vlatko Stefanovski gost Gibonnija u Nišu

Izvor: BalkanRock.com, 10.Okt.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlatko Stefanovski gost Gibonnija u Nišu

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski biće specijalni gost Džiboniju (Gibonni) na njegovom koncertu 30. oktobra u hali “Čair” u Nišu.

“Vlatko je meni kao brat i strašno mi je drago što će biti gost na mom prvom koncert u karijeri u Nišu. Biće super, jer Vlatko ne svira da te zadivi intelektualno. On svira animalno, iskonski… kako treba”, kaže Džiboni.

Nekadašnji frontmen kultnog makedonskog benda Leb i sol Vlatko Stefanovski često sarađuje >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << sa Džibonijem, kao na albumima “Judi, Zviri i Beštimje” (1999) i “Mirakul” (2001), kao i na brojnim koncertima. Uspešnu solo karijeru Stefanovski je nastavio prošlogodišnjim albumom “Seir”.

“Kad radimo u studiju Stefanovski me pita o čemu je pjesma, pošto baš ne razumije sve riječi dalmatinskog slenga. Kod mu objasnim, on onda uzme neku drugu gitaru i da neki drugi zvuk. Vlatko sluša i zato može doći do čarolije. Moja gitara, koja nije gitara već veslo, za pet minuta u njegovim rukama zazvuči kao da je najskuplja na svijetu. Jer u Vlatku je muzika, nije u vratu na gitari”, objašnjava Džiboni.

Muzičar iz Splita, poznat po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka, kao u pesmama “Oprosti”, “Žedam”, “Libar” ili “Tempera”, za niški koncert najavljuje “best of repertoar”.

“Najveća zvijezda na mom koncertu je pjesma. A u Nišu će biti sve najbolje pjesme koje su ljudima najviše značile kroz sve ove godine. Moje pjesme su otvoreno pismo ljudima koji dolaze na moje koncerte, ljudima do kojih ja želim doći. Poziv mojoj sorti ljudi”, kaže Zlatan Stipišić-DŽiboni.

Ulaznica za Džibonijev koncert 30. oktobra u hali “Čair”, koji organizuje promoterska kuća Long Play, košta 900 dinara preko mreže Eventim, kao i na prodajnom pultu u Obrenovićevoj ulici i menjačnici “Pirana” u Nišu.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.