Unutrašnjost postala bastion rokenrola

Izvor: Politika, 20.Avg.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unutrašnjost postala bastion rokenrola

Prvo veče „Rok vilidž” festivala u Banatskom Sokolcu obeležiće svirke „Generacije 5” i „Goblina”

Prvo veče „Rok vilidž” festivala proteći će, između ostalog, i u svirkama grupa „Generacija 5” i „Goblini”. Obe grupe će sutra uveče na ovom, 10. festivalu u malom selu Banatski Sokolac nastupiti prvi put.

– Uvek smo nekako bili u planu da sviramo, ali smo odustajali zbog drugih obaveza, a pre svega zbog našeg pevača koji živi u Pakistanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << a sada je u Etiopiji. Zanima me festival, a čekam i da vidim taj spomenik koji su podigli Bobu Marliju – kaže bas gitarista „Goblina” Vladislav Kokotović.

Kokotović smatra je vrlo interesantna priča kada jedan čovek u tako malom mestu kakvo je Banatski Sokolac napravi festival bez ičije pomoći. Samo zahvaljujući entuzijazmu i ljubavi prema svom mestu.

„Goblini” će se publici predstaviti klasičnom šetnjom kroz muzički opus grupe da bi praktično odmah posle svirke otišli za Šabac, a potom u Sarajevo u kojem će nastupiti na muzičkom festivalu da bi 20. septembra imali svirku u bašti SKC-a u Beogradu.

– I to sa brojnim prijateljima, mladim grupama iz Srbije. Vrlo smo vezani za taj prostor u SKC-u, željni smo ga – kaže Vlada Kokotović .

Da je dovoljan entuzijazam i energija jednog čoveka kako bi se nešto pokrenulo, sa Kokotovićem se slaže i gitarista „Generacije 5” Dragan Jovanović Krle.

– Ovaj festival je dokaz da je dovoljna energija jednog čoveka. Na tome se, uostalom, zasniva čitava civilizacija. „Rok vilidž” festival je samo još jedan dokaz da je Beograd postao selo, a unutrašnjost bastion rokenrola – smatra Jovanović.

„Generacija 5” će se publici u Banatskom Sokolcu predstaviti, pre svega, starim pesmama, ali će, kako kaže, proturiti i nove.

– Stari bendovi su robovi poznatih pesama. Ali, sviraćemo i nove, od 2000. godine do danas – priča Jovanović napominjući da bend sprema novi album.

– Do kraja godine ulazimo u studio, a onda odlazimo za Los Anđeles da ga finaliziramo. Nadam se da će nam Voja Aralica biti producent. Biće to srpsko-američki album, ali ćemo tokom boravka u Americi održati i deset do petnaest svirki za naše ljude tamo – najavljuje Dragan Jovanović Krle.

S. Č.

objavljeno: 21.08.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.