U Novu godinu sa rokenrolom

Izvor: BalkanRock.com, 08.Dec.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novu godinu sa rokenrolom

Tekuća godina se primiče kraju, a mnogi su željni da saznaju gde će se to sve u novogodišnjoj noći, i danima koji joj prethode i slede, čuti zvuci rokenrola. Kao i svakog decembra, brojne su insinuacije na temu koncerata, ali publika na kraju ponegde ostane i uskraćena. Ono što se za sada sigurno zna jeste da nas iduće godine očekuju pojedini koncerti koje smo dugo očekivali. Najava da će Dropkick Murphys nastupiti u Domu omladine početkom februara, mnoge je najpre ostavila u neverici. >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Stoga se doslovce eksplozivna prodaja karata, kojih je za svega desetak dana nestalo do poslednje, na neke odrazila poprilično tužno. Drugi koji su karte obezbedili, mogu se euforično radovati danima koji slede u 2017. No, pre nego što čujemo žestoke zvuke Bostona, budući dani nose posve zanimljive koncerte na različitim lokacijama i ljubiteljima nešto umerenijeg zvuka. Pa da krenemo redom.

Iskoristite praznike za evropske turneje

Iako mnogi muzičari prave pauze oko praznika, pa retko ko od velikana nastupa u noći kada se na brojčaniku smenjuju i sati i godine, možete se počastiti koncertima koje priređuju sredinom decembra ili u januaru. Elton Džon ovogodišnju evropsku turneju završava u predivnom Lisabonu, 11. decembra, a pre toga je u Nantu, Cirihu i Tulonu. Ukoliko ste pak, dubljeg džepa, jedan je od retkih koji radi u toku novogodišnje noći, a možete ga slušati preko okeana, u Las Vegasu. U Evropu, posle japanske turneje, početkom godine stiže Brajan Adams, koji će nakon koncerata u Erfutu i Hanoveru, 4. i 5. februara obići skandinavske zemlje. U proseku, cene karte kreću se od 50 do 100 funti.

U Liverpulu će 18. decembra nastupiti Rod Stjuart, te ako vas put nanese na “ostrvo” eto ideje za vas. Pre nego što napusti Evropu, Van Morison će se na jedan dan naći u Belfastu, i to 18. decembra, a kartu za ovaj koncert možete priuštiti po ceni od oko 70 funti. U Britaniji će se počev od 22. januara nalaziti i “Black Sabath” koji će nastupati u Mančesteru, Glazgovu, Lidsu i Londonu.

Koncerti širom Balkana

“Koncert za radni narod, naprednu omladinu i poštenu inteligenciju“ kako ga naziva svetski kilo car Antonije Pušić odnosno Rambo Amadeus, biće održan 29. decembra. Eto još jedne izvanredne prilike da dane koji prethode dočeku, provedete uz omiljene zvuke.

Void Inn, Nemesis i Alek će se predstaviti u Domu Omladine u Kragujevcu 10. decembra, sastav Judette dva dana ranije u Zagrebu u  Tvornici kulture, dok se krajem januara očekuje veliki festival “Brijačnica“ koji kao headlinere najavljuje popularne Kojote.

Glasine za beogradsku proslavu na trgu?

Ukoliko odlučite da Novu godinu provedete u Beogradu, sprema se nekoliko iznenađenja za ljubitelje Ex yu scene. Osim što Beograd nudi pregršt mogućnosti za proslavu Nove, na Trgu će se izgleda naći neka od važnijih imena domaćeg roka. Sudeći po informacijama sa portala beogradnocu.com za ovogodišnju proslavu Nove godine širom grada, ne bi se baš reklo da ljubitelji tvrdog rokenrola mogu naći svoj kutak. Kako stoje stvari, ipak ćete morati da napravite kompromis sa drugim žanrovima, ali će se kako navode Večernje novosti, Plavi orkestar i Bajaga pobrinuti da održe dobru atmosferu i sačuvaju obraz rok muzici.

Maskenbal zagrevanje

Beogradski KST pobrinuo se ove godine da tradicionalnim maskenbalom napravi uvertiru u novogodišnje praznike. Na glavnoj bini naći će se SevdahBaby i Djixx, dok će veče nastaviti uz omiljeni Atheist rap, mostarski Zoster i Iskaz. Osim toga, na maskenbalu postoji i rege i latino stage gde će nastupiti Shone Alcapone & Tomy T, King Calypso, Selectah, Josip A Lisac i legendarni So Sabi. Na drugim stejdževima tu su još i DJ Rahmanee i Timbe, a ostale bine, jelte, ne tiču se mnogo rokenrola.

Balaševićev prvenac u Areni

Kombank arena će dan pred doček Nove godine ugostiti popularnog novosadskog kantautora Đorđa Balaševića. Đole je u otvorenom pismu “begešima“, najavio odličnu atmosferu. Oseća se, istina, u njegovom tonu i one energije iz sfere društvene angažovanosti, ali on ipak kaže da je na prvom mestu zauvek muzika. Balašević će nastupiti sa big bendom, što celoj priči daje ozbiljniju dimenziju, pa nimalo ne čudi što je za prostor izabrao upravo Arenu. Fanovi panonskog mornara, moći će da priušte karte od 1700 do 2300 dinara.

Save

Save

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.