Thurston Moore otvoreno o raspadu benda Sonic Youth

Izvor: BalkanRock.com, 24.Jan.2016, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Thurston Moore otvoreno o raspadu benda Sonic Youth

Thurston Moore je u nedavnoj ispovesti za medije izjavio kako smatra čudnim mišljenje obožavalaca da je on kriv za raspad grupe Sonic Youth i da nije on taj koji je rekao da bend treba da  prestane sa radom.

Sonic Youth se raspao 2011. godine nakon što su se Moore i Kim Gordon razveli. Naknadno je otkriveno da je frontmen varao svoju suprugu sa ženom sa kojom je kasnije počeo da živi u Londonu.

Poslednju svirku održali su u Brazilu, tačnije u Sao >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Paolu. U svojoj memoraskoj knjizi Devojka u bendu, objavljenoj prošle godine, Kim Gordon kritikuje način na koji se njen bivši muž i kolega iz benda ponašao na tom nastupu.

Međutim, u intervjuu, Moore je priznao da nije imao predstavu da će to biti poslednji koncert benda i da i dalje tako misli. Potom je izjavio: “Mislim da je veoma čudno da sam ja demonizovan zbog raspada benda, kada nisam imao nikakve namere da raspustim grupu. To je bilo veoma iznenađujuće za mene” i dodao je da nije bila nikakva zvanična objava da bend ne postoji, odnosno da on to nije uradio.

Moore je, pored priče o bivšem bendu, rekao i da je snimio novu ploču sa producentom Paulom Epworthom, koji je sarađivao sa imenima kao što su Adele, Florence + The Machine, Lorde i Paul McCartney. Album se zove “Rock & Roll Consciousness“ i sniman je u Londonu, u studiju koji je u vlasništvu Epwortha. Njih dvojicu upoznao je Mark Stewart iz The Pop Group, sa kojim je Epworth, takođe, sarađivao.

Bivši gitarista Sonic Youtha bio je vrlo produktivan nakon kraja benda, oformio je novu grupu Chelsea Light Moving i objavio je dva solo albuma.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.