Izvor: BalkanRock.com, 15.Maj.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

The Bloody Earth u Nišu: Funeral doom na niški način (foto-reportaža)

The Bloody Earth, foto: Vukašin Stanojević

Doom metal sastav, The Bloody Earth nastupio je premijerno pred niškom publikom u klubu Black Stage.

Svi oni koji su odlučili da subotnje veče provedu u niškom klubu Black Stage, imali su jedinstvenu priliku da prisustvuju premijernom nastupu benda koji je nastao pre gotovo dve dekade. Sada, sa osveženom postavom, predstavili su svoje viđenje funeral dooma kroz set listu sačinjenu od autorskih pesama i par obrada. >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com <<

Nakon sumorno setnog introa sa razglasa, nastup je započet teškim, odmerenim ritmom. Već u prvom delu nastupa izvedena je i “When Death is Kneeling”, autorska pesma koju je bend nedavno objavio putem YouTube servisa.

Dodatni dah tuge donele su i “Forgotten Misery”, “Sorrows of the Moon”, “Ebony Tears”

Usporen i težak ritam gitara utapao se u katatonični zvuk orgulja dok se u glavi javljala misao: “Jednog dana, kada me ne bude više bilo, želim da mi ovaj bend svira na sahrani”.

Publika je pomno pratila nastup sastava The Bloody Earth, a preuranjeni aplauzi usled nepoznavanja repertoara davali neku notu života ozbiljnoj atmosferi.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.