Supergrupa Temple of the Dog najavila prvu turneju

Izvor: BalkanRock.com, 21.Jul.2016, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supergrupa Temple of the Dog najavila prvu turneju

Članovi Soundgardena i Pearl Jama turnejom će obeležiti 25 godina od izdavanja jedinog albuma kultne supergrupe Temple of the Dog.

Postava u sastavu Kris Kornel, Stoun Gosard, Džef Ament, Majk MeKredi i Met Kameron će u novembru održati pet koncerata u SAD, čime će ovo biti bendova prva zajednička turneja.

“Želeli smo da uradimo jednu stvar koju nikada nismo… održimo koncerte i vidimo kakav je osećaj biti u bendu koji smo napustili >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << pre 25 godina. Ovo je nešto što niko nikada nije video.”, rekao je Kornel.

Bend se originalno okupio nakon smrti Endrjua Vuda, frontmena benda Mother Love Bone, inače prijatelja i cimera Krisa Kornela koji je tokom žalosti napisao pesme za jedini bendov album “Temple of the dog“. U realizaciji muzike pomogli su mu tada članovi mladog sastava Pearl Jam, a i pevač Edi Veder gostovao je na singlu “Hunger Strike“.

Izdavačka kuća UMe 30. septembra će u iščekivanju turneje objaviti čitav asortiman robe vezane za bend, počev od nedavno pronađenih master snimaka koji sadrže demoe, neobjavljene pesme i remikse producenta Brendana O’Brijena.



Temple of the Dog 2016 Tour Dates:

11/04 – Philadelphia, PA @ Tower Theater

11/07- New York, NY @ Madison Square Garden

11/11 – San Francisco, CA @ Bill Graham Civic Center

11/14 – Los Angeles, CA @ The Forum

11/20 – Seattle, WA @ Paramount Theater

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Supergrupa Temple of the Dog najavila prvu turneju

Izvor: B92, 21.Jul.2016

Članovi bendova Soundgarden i Pearl Jam turnejom će obeležiti 25 godina od izdavanja jedinog albuma kultne supergrupe Temple of the Dog...Postava u sastavu Kris Kornel, Stoun Gosard, Džef Ament, Majk MeKredi i Met Kameron će u novembru održati pet koncerata u SAD, čime će ovo biti bendova prva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.