Šta muzičari slušaju: Zoltan Kovač (Subway)

Izvor: BalkanRock.com, 29.Nov.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta muzičari slušaju: Zoltan Kovač (Subway)

Metalcore sastav Subway tokom pošle godine objavio je singl i spot za pesmu “Featherlight” koji bi se trebao naći na njhovom drugom albumu koji se očekuje tokom sledeće godine. Tokom ove godine bend je nastupao na mnogim festivalima među kojima je i ovogodišnji Exit. Bend se trenutno nalazi u studiju u kome pripremaju svoj novi album koji će pratiti njihovo predhodno studijsko izdanje Separated Promises. O tome koje su njegovi omiljeni albumi razgovarali smo sa gitaristom ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << sastava Zoltanom Kovačom.

Ja sam relativno kasno počeo da slušam muziku. Kad sam ja išao u osnovnu školu još nisu svi imali interneta, nisam mogao samo tek tako da tražim po youtube-u muziku koja mi se sviđa. U to vreme svi su slušali Scooter, Spice Girls i Eminema, što ja iskreno baš i nisam voleo. Ali onda sam u sedmom razredu dobio jedan album koji mi je promenio život.

Linkin Park – Hybrid Theory (2000)

Prvi put sam u životu čuo distorziju na gitari, scream vokale, i ja se zaljubio u, ako mogu tako da kažem, ekstremnu muziku. Obožavao sam ceo album od prve do poslednje pesme. Savršena kombinacija moderne muzike i metala. Ali posle nekog vremena ja sam hteo nešto jače, nešto divlje. Onda mi je neko pozajmio sledeći album

Cradle of Filth – Midian (2000)

I dan danas se sećam trenutka kad smo seli ja i drugar da pregledamo jedan CD koji je on dobio od malo starijeg metalca iz našeg grada rečevši “da čujete šta je pravi metal”. Na ovom disku se nalazio i ovaj album, kao i jedan spot od Cradle Of Filtha. Ja sam bio hipnotisan. Nisam mogao da verujem da ovako nešto postoji i da ja još nikad nisam čuo za to. Kad se završio spot ja sam već odlučio da ću da puštam kosu jer je to cool, jer je to metal!

Dissection – Storm of the Light’s Bane (1997)

Šta više da kažem o ovom albumu? Remek-delo. Album koji još i dan danas slušam. Album koji mi je promenio život. Inače sviram (klasičnu gitaru) od četvrte osnovne, ali posle ovog albuma sam kupio prvu električnu gitaru (strelu naravno haha) i počeo da vežbam metal. Slušajući ovaj album sam odlučio da hoću da sviram metal do kraja života.

Borknagar – Quintessence (2000)

Na ovom albumu se nalazi prva metal pesma koja me rasplakala. Nisam ni znao da je to moguće. Prvi put sam čuo legendarnog “ICS Vortex”-a u akciji. Više puta mi se desilo da sam samo pustio ovaj album i ne radio ništa. Gitare, bas gitara, bubanj, klavijature, i naravno vokali. Metal perfekcija.

At the Gates – Slaughter of the Soul (1995)

Album koji sam jedno vreme toliko ali toliko slušao da sam naučio celu od početka da kraja da odsviram. Interesantno da većina metalcore publike ne voli klasičan oldschool metal, ali kad im pustim ovaj album (i naravno ne kažem ko svira) svima se sviđa bend. Hehe

Death – The Sound of Perseverance (1998)

Naravno ne može čovek da sastavi listu metal albuma a da ne kaže reč o Death-u. Tate progressive death metala. Od prvog do poslednjeg tona perfekcija od albuma. Kad sam prvi put slušao ovaj album sam zapravo shvatio koliko je lead gitara važna u metal bendu.

Necrophagist – Epitaph (2004)

Sećam se kad je ovaj album izašao. Svi smo bili šokirani. Stariji su nam pričali kako ovo ne može da se odsvira ni na gitari ni na bubnju. Da je ovo sve ubrzano. Ali 2012-e godine sam imao priliku da upoznam basistu Stefan Fimmers-a pa sam ga, naravno, pitao.

Funeral – From These Wounds (2006)

Moram bar jedan doom metal album da stavim na listu jer sam veliki fan ovog baš i nepopularnog stila metala. Ovaj stil muzike je toliko underground da ga ni metalci ne slušaju haha. Norveški doom metal album koji sam evo juče slušao i koji moram da preslušam svake godine bar jednom.

Garden of Shadows – Oracle Moon (2000)

Ako mene pitate, najbolji Atmospheric/Melodic Death Metal album ikada napravljen. Tačka. Šteta što NIKO ne zna za njih. Bilo gde da odem, bilo koga da pitam niko još nije čuo ni za bend ni za ovaj album. Domaći zadatak za metalce! Preslušajte ovaj album pod hitno!

Unearth – III: In the Eyes of Fire (2006)

Ja obožavam melodic death metal (švedsku školu naravno) i kad sam prvi put čuo ovaj album, ja sam se oduševio. Švedski melodic death metal ali ipak drugačije odsvirano. Nekako moderno. Ne znam ni ja da objasnim, ali sam posle ovog albuma postao dosta otvoren prema modernom metal zvuku.Ja obožavam melodic death metal (švedsku školu naravno) i kad sam prvi put čuo ovaj album, ja sam se oduševio. Švedski melodic death metal ali ipak drugačije odsvirano. Nekako moderno. Ne znam ni ja da objasnim, ali sam posle ovog albuma postao dosta otvoren prema modernom metal zvuku.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.