Šta muzičari slušaju: Sara Renar

Izvor: BalkanRock.com, 24.Jul.2016, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta muzičari slušaju: Sara Renar

Kantautorica Sara Renar vrijedno radi na novom albumu te je nedavno objavila i spot za pjesmu “Dani bez sjena”. Za Balkanrock otkrila je koje to albume sluša u posljednje vrijeme.

“Kako sam dobila zadatak navesti albume koje slušam u posljednje vrijeme držat ću se formalnih uputstava jer slušam zaista mnogo glazbe pa ovo ograničenje na neki način olakšava izbor. Tako sad u tekst neće ući npr. zagrebački Porto Morto koji izdaju sjajne pojedinačne pjesme, ali ne >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << još i album, te neće ući npr. Baduizm Eryke Badu koji je sjajan album, ali ga sad spletom okolnosti naprosto nisam dulje vrijeme aktivno slušala. Sad sam dakle prošvercala dva izvođača pa idemo malo detaljnije o aktualnih pet albuma koje slušam…”

Warren G – Regulate… G Funk Era (1994)

Svi navedeni albumi mi se nalaze u autu (u CD player taman pet diskova stane), ali oldskul hip hop mi se pokazao kao idealan izbor za vožnju autom na svirke. Beat i gotovo naivna produkcija te Warren i ekipa kojoj čovjek vjeruje svaki izgovoreni slog. Snoop Dogg je možda više hitoidan, Warrenovi kasniji albumi su produkcijski nabrijaniji, ali prvi “Regulate” najčešće vrtim.

Bitipatibi – Lešnici divlji (2013)

Ima već tri godine da je album vani, ali ja sam ih tek ove zime otkrila na koncertu u Tvornici. Drugi dan sam išla pažljivo poslušati album i oborilo me. Pretprošle godine je to bila “Hito bih da me voliš” od Pipsa, lani “Barem tamo” već spomenutog Porta Morta, a ove godine titulu moje osobne pjesme godine osvaja “Andrija” grupe Bitipatibi.

Nick Cave and the Bad Seeds – Dig, Lazarus Dig!!! (2008)

Ovaj popis je vrlo lako mogao ispasti i Pet albuma Nicka Cavea koji slušam u posljednje vrijeme. Kad smo već kod osobnih hitova – “More news from nowhere” i “We Call upon the Author”. Caveovo možda najviše pop ostvarenje s ubodima od stihova i sjajno protkanom ironijom u tekstualnom i muzičkom smislu. Plus loopovi Warrena Ellisa.

Rundek Cargo Trio – Mostovi (2015)

Bio je u autu cijelo prošlo ljeto, vratio se pred koji tjedan. U međuvremenu sam imala čast surađivati s Ducom na par kazališnih projekata, a na proljeće i otvoriti dva koncerta RCT proljetne turneje – regija je selo, ali ima nešto u tome da se budale (u najljepšem smislu te riječi) prije ili poslije upoznaju. “Ima ih” je sve aktualnija. Jake navike… i refleksi panike.

Valentino Bošković – VSSR (2014)

Slojevit, inteligentan i strahovito zabavan konceptualni album. Ako je vjerovati Facebooku, koncert je zakazan za 2046. godinu: „Koncert “Vozi Son Se Roketon 1646. – 2046.” obilježit će 400 godina otkad se Valentino lansiro u Svemir…” Vrlo vjerojatno najiščekivaniji gig stoljeća.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.