Šta muzičari slušaju: Dragan Jovanović (Nežni Dalibor)

Izvor: BalkanRock.com, 30.Apr.2017, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta muzičari slušaju: Dragan Jovanović (Nežni Dalibor)

Nežni Dalibor objavio je novi, četvrti po redu, studijski album “U slojevima” za izdavačku kuću Odličan hrčak. Istovremeno sa albumom objavljen je i animirani spot za pesmu “Zauvek” koja otvara ploču, a za koji je zaslužan tim u sastavu: Dragan Jovanović (crtež, 3D modeling i animacija), Davor Sopić (scenario, montaža i režija), Vladan Điri Vasiljević (animacija, 3D modeling, motion graphics i vizuelni efekti) i Aleksandra Radović (model). Tom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << priupitali smo bubnjara “Dalibora” Dragana Jovanovića da nam ukratko nabroji albume koje rado sluša.

Spectrum – Forever Alien (2004)

Jedini album za koji sam bio 100% siguran da će ući na ovu listu. Slojevi zvuka analognih sintova, teramina i raznih efekata. Inače frontmen Spectruma Pete Kember je jedan od osnivača benda Spacemen 3, on je po mom mišljenju u ovom bendu nastavio i nadogradio zvuk Spacemena i otišao korak dalje.



Almighty Defenders (2009)

Šta se desi kad Black Lips sretnu King Khan-a.

Do Make Say Think – Goodbye Enemy Airship The Landlord Is Dead (2000)

Post rock me nije preterano zanimao dok nisam čuo ovaj album. Melodije koje se ponavljaju, buka, iznenadne promene i sam zvuk (album je većim delom snimljen u ambaru u blizini Toronta) čine ovaj album unikatnim i veoma zanimljivim. E da, imaju i dva bubnja.

Flaming Lips – Oczy Mlody (2017)

Zanimljivi tekstovi, odličan zvuk, unicorns i Wayne Coyne koji izgleda kao klošar na acidu. Svakako preporučujem pored ovog albuma preslušati njihovu diskografiju jer je veoma raznolika, a i spotovi su im veoma zanimljivi.

GBH – Leather Bristles Studs And Acne (1981)

Album koji mi još nije dosadio.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.