Sećate li se špice? (VIDEO)

Izvor: Mondo, 14.Feb.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate li se špice? (VIDEO)

Poslušajmo je još jednom, u čast muzičara koji ju je napravio!

Foto: YouTube

Džez-pop muzičar Al Džaro, poznat po hitovima "Breakin' away" i špici serije "Slučajni partneri" preminuo je u 76. godini.

Preminuo samo dva dana nakon što je saopštio da više neće ići na turneje, jer je morao da bude hospitalizovan zbog iscrpljenosti.

"Zahvalan sam svima za 50 godina putovanja po svetu, neverovatne muzike i divnih ljudi sa kojima sam to sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << podelio. Verna publika i posvećeni muzičari su bili moja najveća podrška," naveo je on tada.

Alvin Džaro rođen je 1940. u Milvokiju, u muzičkoj porodici. Školovao se na Univerzitetu Ajove, a krajem šezdesetih odlučio da se posveti muzici kada se upoznao sa Džordžom Djukom.

"Akrobata sketa", kako je bio poznat u muzičkim krugovima, karijeru je nastavio u Njujorku gde je i objavio debi album 1976. godine. Počeo je da se probija na top listama, a najveći uspeh postigao je 1981. albumom "Breaking away" i pesmom "We're in this love together".



Izvor: YouTube

Bio je i među izvođačima koji su 1985. pevali "We are the world" za borbu protiv gladi u Africi.



Izvor: YouTube

Iako nikada nije ponovio uspeh iz osamdesetih, ostao je koncertna atrakcija i bio je na turnejama sve do nekoliko dana pred smrt.

Među njegovim najvećim hitovima je špica serije "Slučajni partneri" sa Brusom Vilisom i Sibil Šepard u glavnim ulogama.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.