Izvor: BalkanRock.com, 20.Jan.2016, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sassja i Marčelo & Napeti Quintet gosti na Danu E grupe Elemental

Marčelo

Veliki Dan E grupe Elemental u zagrebačkom Domu sportova 5. ožujka nastupom će pojačati posebni gosti, regionalni hip hop favoriti – Sassja te Marčelo sa svojim Napetim Quintetom.

Sanela Halilović aka Sassja uz Remi je jedna od rijetkih ženskih MC-a u regiji. Odlično joj „leže“ dub i reggae, a rime i beatovi su joj pitki i zarazni zbog čega je već pronašla put do šire publike. Njezinu energiju, davnih >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << dana prepoznali su Edo Maajka, Frenkie, DJ Soul i cijela ekipa tuzlanskog FMJAM-a. Početci joj sežu u 2010. kad je objavila prvi spot za pjesmu “Ostavi da gori”, a do danas je snimila desetak singlova eksperimentirajući s reggaeom, dancehallom, dubstepom… U ožujku 2015. Sassja objavljuje svoj prvi album „Taktički praktično“ pod okriljem Menarta, koji je u roku od 24 sata dospio na prvo mjestu po slušanosti na Deezeru. Na pjesmi “Etikete” mlada Tuzlanka podijelila je mikrofon s Remi u jednoj od najupečatljivijih vokalnih suradnji prošle sezone.

Marko Šelić Marčelo ima običaj ispraviti novinare kada ga prije intervjua najave kao „svestranog momka”: „Taj kompliment pripada nekome tko je istovremeno i astrofizičar i stolar i ginekolog. Sve moje aktivnosti tiču se jednog istog: bavljenja pisanjem. A sve što pišem je o ljudima, psima i miševima.” To čini kroz prozu, novinske kolumne i muziku. Po struci bi bio profesor srpskog jezika i književnosti, da ga od toga ne djeli još koji ispit. Objavio je četiri studijska albuma: “De facto” (2003), “Puzzle shock!” (2005), “Treća strana medalje” (2008) i “Deca i Sunce” (zajedno sa svojom grupom Filter, 2010), te roman “Zajedno sami” (2008), zbirku raznovrsnih tekstova “O ljudima, psima i mišima” (2009), roman “Malterego – knjiga prva: Rubikova stolica” (2012) i stotinjak kolumni za razne redakcije. Protekle dvije godine Marčelo je aktivno promovirao “Napet šou”, jedinstvenu multimedijalnu zbirku suvremene poezije i analitičnih i ljudski toplih priča o svijetu koji nas okružuje. Za koncertne promocije “Napetog šoua” (koji je prodat u više od 10.000 primeraka), Marčela prati Napeti Quintet , satav u kome se pored njegovih Filtera nalaze i probrani pripadnici srpske jazz scene, predvođeni Aleksandrom Jovanovićem Šljukom i Filipom Krumesom.

Grupa Elemental označit će 5. ožujak kao Dan E, najvažniji dan u njihovoj karijeri, kad će održati veliki solo koncert u Domu sportova. Na krilima novog albuma i uz potporu najvećih hitova iz 18 godina karijere, bend će po prvi put samostalno nastupiti u ovoj zagrebačkoj dvorani.

U prodaji su ulaznice u pretprodaji po cijeni od 65 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 80 kn.

Službena prodajna mjesta:

• Dirty old shop, Tratinska 18

• Rockmark, Berislavićeva 13

• Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7

• Aquarius CD Shop, Varšavska 13

• Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.