Šakira ruši rekord „Fejsbuka”

Izvor: Politika, 22.Jul.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šakira ruši rekord „Fejsbuka”

Muzičke zvezde prednjače u popularnosti na popularnoj društvenoj mreži, a pevačica poreklom iz Kolumbije, koja je nalog otvorila tek 2007, za sada je neprikosnovena

Svetska zvezda, poreklom iz Kolumbije, Šakira, postala je najvoljenija osoba na društvenim mrežama. Popularna pevačica i supruga fudbalera Barselone Žerara Pikea postavila je rekord za „najlajkovaniju” stranu na „Fejsbuku”. Njen zvanični nalog na ovoj društvenoj mreži ima više od stotinu miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << lajkova, čime se našla odmah iza strane sa najviše „sviđanja”– zvanične fejsbuk-stranice.

Rekordu je doprineo i njen nedavni nastup na zatvaranju Svetskog prvenstva u fudbalu, 13. jula. Naime, fotografija Šakire sa stadiona Marakana u Rio de Žaneiru, njen je najpopularniji post sa čak 3,6 miliona sviđanja.

Zanimljivo je da muzičke zvezde prednjače u popularnosti na „Fejsbuku”, ali je Šakira, koja se ovoj društvenoj mreži pridružila 2007, neprikosnovena. Rekord kolumbijske pevačice je još nedostižan za američkog repera Eminema, koji ima 91,9 miliona lajkova. Odmah iza je Rijana sa 89,1 milion sviđanja, a iako se nedavno navršilo pet godina od smrti Majkla Džeksona, nalog ovog pevača na „Fejsbuku” ima 76,9 miliona lajkova. Među najvoljenijim muzičkim zvezdama su i američka pevačica Kejti Peri sa 72,5 miliona lajkova.

Sama Šakira je ponosna na uspeh na društvenim mrežama:

– Počastvovana sam što sam ostvarila takav rekord i prekretnicu, pogotovo što je reč o mreži koja mi omogućava da se povežem sa obožavaocima iz svakog dela planete. Društvene mreže, a naročito „Fejsbuk”, pomogle su i meni i svim umetnicima da napravimo most između scene i publike. Uspeli smo da ostvarimo komunikaciju, gde i mi umetnici i obožavaoci možemo da podelimo jedni sa drugima svoje misli, dostignuća, najvažnije trenutke u životu, kroz fotografije i video-klipove, i da vodimo stvaran, i neprekidan dijalog– izjavila je ona.

Čak je i osnivač „Fejsbuka” Mark Zakerberg pisao na Šakirinom zidu, a poruka glasi: „Čestitke! Kakav neverovatan rekord neverovatne osobe.”

Među najmoćnijim ženama

Šakira je proletos objavila 10. studijski album „Shakira”, koji je, osim pozitivnih kritika, dobro prošao i na tržištu. Kolumbijska pevačica, koja sa suprugom i sinom Milanom živi u Barseloni, u karijeri je prodala više od 60 miliona albuma. Ovu damu, koja je 2011, na radost „pomahnitalih” obožavateljki, ali i muških fanova, održala koncert u Beogradu, u Kombank areni, magazin „Forbs” uvrstio je ove godine na listu najmoćnijih žena na svetu, i to na 58. mesto; svetski mediji ovih dana spekulišu da je ponovo trudna.

-----------------------------------------------------------------

Omiljene muzičke zvezde na „Fejsbuku”

Šakira više od 100 miliona lajkova

Eminem 91,9 miliona lajkova

Rijana 89,1 milion lajkova

Majkl Džekson 76,9 miliona lajkova 

J. Koprivica

objavljeno: 22.07.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.