Riječki bend Sillycons objavio spot za pjesmu “Morning Light”

Izvor: BalkanRock.com, 09.Jan.2017, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riječki bend Sillycons objavio spot za pjesmu “Morning Light”

Riječki alternativni rock bend Sillycons objavio je video za pjesmu “Morning Light” kojim najavljuju svoj prvi album.

Bend je nastao 2013. godine, a trenutnu postavu čine: Dario Butković (vokal), Arijan Birkić (gitara, prateći vokal), Sanjin Perović (bas gitara), Armando Floričić (bubnjevi) i David Košara (klavijature). Sillycons su inače pobjednici Ri rocka 2015. i Rovinj music festivala 2015, a nastupili su i na brojnim drugim natjecanjima i festivalima >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << diljem zemlje poput HGF-a, O´rock festivala, St@rt festivala…

Bend teži žestokom i upečatljivom zvuku koji je mješavina raznih žanrova i utjecaja. Kombinacijom tvrdih rifova i nježnijih melodija bend pronalazi svoj zvuk i izražava emocije. Pjesme su na engleskom jeziku.

Ove godine snimljen je debitantski album koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Album je snimljen u studiju G.I.S. pod produkcijom Mateja Zeca i sastojat će se od 9 pjesama.

Bend je najavio album prvim singlom “It´s over“, a sada i drugim singlom popraćenim spotom, naziva „Morning Light“. Spot je snimljen od strane mlade ekipe iz Rijeke, a to su Mateo Jurčić (kamera, montaža) te Dino Kos (scenarij), kao i glumica Katia Kuharić.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.