Raspisan konkurs za kantautore festivala Poezika

Izvor: BalkanRock.com, 23.Apr.2016, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan konkurs za kantautore festivala Poezika

Festival Poezika, koji će se održati u Kulturnom centru Novog Sada od 3. do 5. juna, poziva mlade kantautore da se prijave, kako bi zajedno ojačali autorsku muzičku scenu.

Publika Novog Sada je prethodnih godina mogla da vidi i čuje izuzetne autore i bendove kao što su Goribor, Damir Imamović, Stray Dogg, Sara Renar, Kris Ekman i mnoge druge, a ove godine predstaviće muzičare koji pripadaju novom talasu muzičke scene, zahvaljujući kojima je kantautorstvo sve popularnije, >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << a to su: Kralj Čačka, Ana Ćurčin, Ti, Lovely Quinces, kao i oni autori koji će svoju priliku da nastupe dobiti putem konkursa koji je otvoren do 1. maja.

Pravo da učestvuju na konkursu imaju muzičari koji izvode isključivo autorske pesme, uz pratnju jednog instrumenta. Dva najbolja kantautora odnosno kantautorke, na osnovu konkursa svojim nastupom otvoriće programske večeri. Na taj način će predstaviti svoju umetnost novosadskoj publici, a ujedno će imati priliku da se upoznaju s kantautorima, bendovima, i producentima iz regiona.

Javnim glasanjem putem Magazina Poezika publika bira jednog pobednika konkursa, a drugog će izabrati stručni žiri, u sastavu: Dušan Strajnić Dukat – muzičar, Miloš Zubac – muzičar i književnik, Janja Lončar – kompozitor, Miloš Drobnjaković – muzički producent.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem aplikacije na sajtu festivala.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.