Preminuo legendarni BB King

Izvor: BalkanRock.com, 15.Maj.2015, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo legendarni BB King

89-godišnji gitarista, jedan od najboljih bluz muzičara svih vremena, BB King preminuo je sinoć u snu.

King je i u dubokoj starosti redovno nastupao, ali je u aprilu već osetio zdravstvena ograničenja, te je zbog dehidracije i dijabetesa primljen na kućnu negu u Las Vegasu. Gitarista je umro prirodnom smrću, mirno, u svom snu.

BB King je rođen 16. septembra 1925. godine u američkoj državi Misisipi, jednom od prvih uporišta bluz muzike. U bilo kojoj muzičkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << diskusiji o najboljim i najuticajnijim gitaristima njegovo ime nije moglo da se ne svrstava u samom vrhu. Još 1987. godine postao je član Rokenrol kuće slavnih.

1949. godine potpisao je ugovor sa muzickom kucom “RPM” i počeo sa radom na prvom albumu. Od tada nije stajao sa nastupima! Po časopisu Rolling Stone proglašen je za najboljeg živog gitaristu. A na listi 100 najboljih svih vremena je bio na trećem mestu iza Džimija Hendriksa i  i Duena Almana.

Pored svoje bogate muyi;ke karijere pamtiće se i po svojoj Gibson gitari koje nosila ime Lucille.

When I sing, I play in my mind; the minute I stop singing orally, I start to sing by playing Lucille

Nastavak na BalkanRock.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.