Preminuo Glenn Frey (The Eagles)

Izvor: BalkanRock.com, 19.Jan.2016, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Glenn Frey (The Eagles)

Glenn Frey, pevač, gitarista, tekstopisac i jedan od osnivača čuvenog sastava The Eagles, preminuo je juče u 68. godini.

On je preminuo od komplikacija nastalih usled reumatoidnog artritisa, kolitisa i upale pluća.

Don Henley, bubnjar The Eaglesa, povodom smrti svog kolege iz benda i dragog prijatelja izjavio je: “Bio mi je kao brat, bili smo porodica, i kao većina porodica imali smo svoje razmirice, ali veza koju smo iskovali pre 45 godina nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << nije prekinuta, čak ni tokom 14 godina kada bend nije svirao zajedno… Svi smo u stanju šoka, neverice i duboke tuge… Glenn Lewis Frey je 1970. godine promenio moj život zauvek, i ostavio je utisak na živote miliona ljudi širom planete. Biće veoma čudno biti u ovom svetu bez njega, ali biću zahvalan svakog dana što je bio deo mog života.”

Frey je rođen u Detroitu 1948. godine a odrastao je u Mičigenu, gde je i počeo da se bavi muzikom. Kada se preselio u Los Anđeles, upoznao je Don Henleyja, Randy Meisnera i Bernie Leadona, sa kojima je zajedno osnovao bend The Eagles, koji je kasnije postao jedan od najuspešnijih i najpoznatiji rok bend svih vremena.

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Odlazak još jedne legende: preminuo osnivač i gitarista Eaglesa Glenn Frey

Izvor: Tracara.com, 19.Jan.2016

Odlazak legende (foto: WENN) Danas je stigla vest o još jednom velikom gubitku za rock’n’roll scenu, a to je saopštenje o smrti 67-godišnjeg Glenna Freya, gitariste i osnovača benda Eagles. “Teška srca objavljujemo da je preminuo naš prijatelj Glenn Frey 18. januara u Njujorku. Glenn...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.