Powerwolf prvi put u Zagrebu

Izvor: BalkanRock.com, 04.Feb.2016, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Powerwolf prvi put u Zagrebu

Sve popularniji njemački heavy power metalci Powerwolf, nakon hrvatskog premijernog nastupa 2012. godine na Metalfestu u Zadru, u srijedu 10. veljače stižu i u Zagreb, u Tvornicu kulture.

Powerwolf dolaze u sklopu europske turneje kojom promoviraju svoj novoizašli, šesti studijski album „Blessed & Possessed“ koji je objavljen u srpnju 2015. godine za prestižnu metal diskografsku kuću Napalm Records. Petorku Powerwolf su 2003. godine osnovali braća >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Charles and Matthew Greywolf. U počecima benda, braća Greywolf su bili na godišnjem odmoru u Rumunjskoj gdje su upoznali Attilu Dorna koji je studirao operno pjevanje na glazbenoj akademiji u Bukureštu. Attila se ubrzo preselio u Njemačku te postao frontmen benda. Attila gaji veliko zanimanje prema legendma o rumunjskom vukodlaku i vampirima što je i glavna tema većine njihovih pjesama pa tako i njihovog albuma prvijenca „Return In Bloodred“ iz 2005. godine.

Powerwolf karektiziraju mračne teme, kako glazbeno, tako i lirički pa i sam image kojeg je dio i corpse paint. Njihova glazba bi se mogla opisati kao power metal sa elemtima gothic metala, no zbog svoje melodičnosti i himničnosti je publici prihvatljiva na prvo slušanje što je i razlog njihovog naglog uspjeha na metal sceni gdje su sve popularniji. Pored tema u kojima se susreću sa vukodlacima i vampirima, Paowerwolf obrađuju i mračne religijske priče.

Kao posebni gosti će nastupiti finski power heavy metalci Battle Beast koji dolaze iz Helsinkija i djeluju od 2008. godine. Posebni su po svom ženskom vokalu po imenu Noora Louhimo. Godine 2014. su nominirani za jedan od najboljih finskih metal albuma sa svojim albumom „Battle Beast“, a na ovoj turneji predstavljaju svoj novi album „Unholy Savior“. Naša publika je mogla vidjet Battle Beast početkom prošle godine kada su nastupili kao gosti metal velikanima Sabaton, također u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Početak koncerta je najavljen u 20:00 sati. Cijena ulaznica iznosi 150 kn u pretprodaji i mogu se kupiti na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Octopus Tatto Studio – Ilica 98. U Rijeci: Dallas Music Shop – Splitska 2A, ON PAROLE te preko Eventim sistema. Na ulazu će ulaznice koštati 170 kn.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.