Izvor: BalkanRock.com, 10.Jun.2016, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak The Bite pesmom “Lies”

foto: Dušan Vučković

Posle dve godine pauze, beogradska grupa The Bite u izmenjenom sastavu, vraća se na domaću rokenrol scenu, novim singlom „Lies“.

Punokrvni rokenrol u pesmi „Lies“ donosi odličan rif i sirovu energiju benda koji je oduvek svoju punu snagu pokazivao na živim nastupima. „To je prava ‘bajtovska’ stvar, koja nas ‘vozi’ kroz tekst o lažima i prevarama kojima ljudi pribegavaju u odnosima. Hteli smo da muzika podržava taj >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << bes koji tutnji kroz prevarenu i izdanu ženu koja smišlja osvetu“, kaže gitarista benda i autor pesme Bojan Savić.

Snimana je u studiju King Oliver, a produkciju je radio Ivan Srdanović, dugogodišnji prijatelj benda.

U novu epizodu The Bite ulazi sa dva nova člana. Nova pevačica benda je Ljiljana Zdravković koja se, nakon dugogodišnjeg bavljenja cover svirkama, pokazala kao odlično vokalno ali i autorsko pojačanje benda. „Ispostavilo se da smo kreativno prilično kompatibilni i veliko mi je zadovoljstvo što sam postala deo tako dobre ekipe kakva je The Bite“, kaže nova pevačica za koju ostatak benda veruje da će se na pravi način uklopiti u energiju po kojoj su, u poslednjih 13 godina postali prepoznatljivi. Ritam sekcija pojačana je jednim od najboljih domaćih punk-rock bubnjara, Nebojšom Brkićem – Nebom, kojeg beogradska publika najbolje zna kao dugogodišnjeg člana grupe Šaht.

Bend za kraj leta planira još jedan singl, na srpskom jeziku, a zatim i koncertne aktivnosti.



Save

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.