Izvor: BalkanRock.com, 22.Maj.2016, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postolari oduševili Zagreb

foto: Ana Kanazir

S početkom nešto kasnijim nego što je uobičajno za koncerte, oko 23:30 sati, na pozornicu Saxa popeli su se Postolar Tripper, a strpljiva publika odmah je prepoznala prve taktove pjesme „Cesta“.

Red starih, red novih, red bržih i red sporijih pjesama napravio je odličnu atmosferu, a fanovi su željno iščekivali koji će biti idući potez benda. Neizostavan pogo, pjevanje i prolijevanje piva napravilo je svoje. Dalo je onaj dodatan >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << zamah i vjetar u leđa da Postolari nastave još bolje i jače.

Bend je odradio vrhunsku promociju albuma. Za svaku pjesmu dobili su zavidan pljesak i ovacije publike. Atmosferu su dodatno zagrijali razgovorima s publikom, zahvalama i uvodima u same pjesme. Dobro raspoloženi, svirali su kao po traci. Bez prestanka i „sve po špagi“.

Od hitova mogli su se čuti „Na rubu ponora“ uz specifičan uvodni osvrt na trenutne događaje u našoj zemlji; „Palma u pitaru“; uslijedila je pjesma za „sve nezaposlene, zaposlene i one s ugovorom na određeno“ – „Burza rada“; zatim „Brate, brate gospođo“, „Nataša“, „Marijana“ i naravno „Tužna priča o selu“, poznatija i kao „Koga, čega janjetine“.

Od svojih početaka do danas Postolari su ostali vjerni istom glazbenom izričaju. Upravo je „Tužna priča o selu“ pjesma koja ih je proslavila i koja je svima poznata. Na službenoj Facebook stranici benda pod opisom im piše: „Tko ste vi? Mi smo vam oni, koga čega janjetine!!!”. Na sreću Postolari nisu stali samo na jednom hitu pa danas uživamo u nizu pjevnih i SKAkajućih pjesama.

Iznenađenje večeri bili su gosti. Tako su s Antom Cashom otpjevali pjesmu „Milena“, a s Mariom Alajbegom iz grupe Libar uspješnicu „Gaeta“ i to na samom bisu. Na bisu se uz „Gaetu“ našla i „Irska“ te nova „Do neba“. Za sam kraj ostavili su nagradnu igru u kojoj su podijelili tri albumska izdanja „Kamo sutra?“. Još jedno iznenađenje bilo je i odsvirani Motörhead.

Zadrani su ovime još jednom pokazali kako su dobrodošli u Zagrebu. S obzirom da je ovo ipak bila centralna koncertna promocija albuma, može se reći kako je prošla i više nego odlično. Iako imaju pjesmu o boljem životu u Irskoj, ne moramo brinuti kako će nas Postolari napustiti, jer kako i sami kažu za to nemaju para.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.