Pjesmom “Third of May / Ōdaigahara” Fleet Foxes najavili novi album

Izvor: BalkanRock.com, 13.Mar.2017, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjesmom “Third of May / Ōdaigahara” Fleet Foxes najavili novi album

Nakon šest godina pauze saga o bendu Fleet Foxes napokon dobiva svoj nastavak u obliku nove pjesme “Third of May / Ōdaigahara“. Pjesmom najavljuju novi album “Crack-up” koji bi trebao izaći 16. lipnja ove godine.

Nakon dva albuma, prvijenca koji nosi ime benda izdanog 2008. godine te “Helplessness blues” iz 2011., članovi Fleet Foxes posvetili su se svojim interesima i napravili pauzu koja je trajala punih šest godina. Josh Tillman, >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << bivši bubnjar, danas je poznatiji pod pseudonimom Father John Misty, pod kojim je stvorio uspješnu karijeru nakon napuštanja benda. Frontmen Robin Pecknold objavio je nekoliko obrada, nastupao s članovima benda Grizzly Bear te Joannom Newsom, a Christian Wargo svirao je u bendovima Crystal Skulls Poor Moon Caseyjem Wescottom, također iz Fleet Foxesa. No, nakon duge pauze, u staroj postavi (izuzev bubnjara Tillmana) vraćaju se s novom pjesmom i turnejom kojom će predstaviti novi album.

U poslijednjih šest mjeseci na društvenim mrežama i privatnim profilima članova na Facebooku i Instagramu pojavljivali su se nizovi objava, kratkih video ulomaka i teasera koji su potaknuli niz spekulacija o novom albumu. Kako je Pecknold često inspiraciju vukao iz književnih djela poput nedavno ekranizirane knjige “Šutnja” Shushaku Endoa te romana “Glad” Knuta Hamsuna spekuliralo se da će naslov albuma glasiti “Ylajali” prema fiktivnom liku iz potonjeg. No, pravi naslov napokon je izašao u javnost s puštanjem pjesme koja nosi naslov prema Goyinoj slici Treći svibnja. Album će se zvati “Crack-up” prema eseju još jednog književnika, američkog romanopisca F. Scotta Fitzgeralda i autora poznatijeg djela “Veliki Gatsby“.

Pjesma traje gotovo devet minuta, a video su producirali frontmenov brat Sean Pecknold Adi Goodrich. Vizualni identitet album će moći zahvaliti djelima japanskog fotografa Hiroshija Hamaye. Trajanje je procijenjeno na oko 55 minuta s 11 pjesama.



Popis pjesama:

01 I Am All That I Need / Arroyo Seco / Thumbprint Scar

02 Cassius, –

03 – Naiads, Cassadies

04 Kept Woman

05 Third of May / Ōdaigahara

06 If You Need To, Keep Time on Me

07 Mearcstapa

08 On Another Ocean (January / June)

09 Fool’s Errand

10 I Should See Memphis

11 Crack-Up

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.