Izvor: BalkanRock.com, 15.Feb.2017, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Phaneron predstavljaju “Inerciju”

Foto: Ivona Cvetko

Zagrebački bend Phaneron objavio je novu pjesmu “Inercija” snimljenu uživo u klubu KSET u sklopu programa Čuješ?!

“Kako u sadašnjem sastavu bend Phaneron postoji oko godinu dana, te iz činjenice da se sastoji od pet različitih identiteta ljudi, glede glazbenih uzora i kreativnih ideja općenito, nakon prve dvije pjesme (Kreni dalje i Moje riječi), objavljene s nadolazećeg studijskog EP-a Kreni dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << , najnovija pjesma Inercija svakako je spoj svih tih utjecaja i traženja vlastitog zvuka te nam je drago što su nam videosekcija KSET-a te program Čuješ?!, pomogli u snimanju live verzije pjesme, kako bi naši i random slušači, mogli osjetiti tu iskrenu energiju pa i emociju, koje ovaj bend drže od samih početaka kad nismo ni shvaćali da će sve to biti puno više od akustične gitare i vokala”, rekao je Stefan Nožica, vokal benda.

Phaneron je alternativni rock bend nastao krajem 2013. godine kao projekt dvojice prijatelja, Nikole Lugovića (bass, akustična gitara; ex bend Kanis Mater) i Stefana Nožice (vokal; ex bend Penny Lane). Nakon par mjeseci probi i sviranja, napravili su dovoljno materijala za prvi akustični EP na engleskom jeziku jednostavno nazvan “Memories“. Krajem 2015. dolazi do izmjena u postavi te su sadašnji članovi, uz Stefana i Nikolu, Luka Letica Grgas na elektro-akustičnoj gitari, Hrvoje Ćurlin na električnoj gitari, David Lipovac na bubnjevima te povremeno Medarda Pack na saksofonu. Zvuk benda obilježili su smjerovi poput grungea te određeni dijelovi funka, popa i bluesa. Bend je početkom ljeta 2016. izbacio EP “Live in Sax” te je nastupao na INmusic fesivalu.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.