Pet potcenjenih pesama Seana Paula koje bismo voleli čuti na Sea Danceu

Izvor: BalkanRock.com, 16.Jun.2017, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet potcenjenih pesama Seana Paula koje bismo voleli čuti na Sea Danceu

Još nepunih dva meseca je ostalo do početka EXIT Avanture i festivala na plaži Jaz u Budvi. Festival će biti održan od 13. do 15. jula i u tom periodu imaćemo prilike da čujemo poznate svetske izvođače i njihove hitove. Mi smo odlučili da vam umesto hitova ovoga puta skrenemo pažnju na potcenjene stvari jedne od glavnih zvezda ove godine – Seana Paula.

Sean Paul je možda poznat po svojim duetima sa drugim pevačima poput “Baby Boy” sa Beyonce, >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com <<Cheap Thrills” sa Siom, ali osim dueta sa drugim izvođačima, Sean ima još dosta kvalitetnih izdanja i spada u najprodavanije jamajčanske umetnike svih vremena u Sjedinjenim Američkim Državama. Ljude je privukao svojim jedinstvenim stilom, mešavinom takozvanog dancehall regea, repa i hip hopa. Popularni Jamajčanin nije ozbiljno razmišljao o svetu muzike sve do svojih dvadesetih godina kada se sve menja i 2002. godine izbacuje album “Dutty Rock” kojim stiče svetsku slavu i koji osvaja nagradu samo dve godine kasnije za najbolji rege album na 46. dodeli Grammy nagrada. Od tada, Sean Paul izdaje još nekoliko albuma, snima pomenute duete i ima raznorazna gostovanja. Uz ovako bogatu karijeru lako je ispustiti i neke pesme koje zaslužuju da budu u samom vrhu, tako da u nastavku navodimo pet potcenjenih pesama Seana Paula.

5. “Raving” (2011)

Ova pesma je klasik Seana Paula gde muzika pulsira uz Seanov glas i prosto joj je nemoguće odoleti.  Slušajući pesmu, jednostavno vas izaziva da ustanete i igrate.

4. “Touch the Sky” (2012)

Dosta je kritičara koji će reći da album iz 2012. godine, “Tomahawk Technique”, nije kreativan, pa se na neki način i ova pesma utopila u to sivilo loših kritika koje je dobio album. “Touch the Sky” na kojoj gostuje DJ Ammo bila je svojevremeno najavljivana kao najbolja pesma sa ovog albuma.

3. “Shake That Thing” (2002)

Shake That Thing” datira sa albuma iz 2002. godine, “Dutty Rock”, i laganija je u odnosu na ostale pesme pa se shodno tome i nalazi na kraju albuma. Često se dešava da se pesma pomeša sa numerom “Get Busy” jer obe u tekstu imaju frazu “shake that thing”, ali se osim toga dosta razlikuju po zvuku.

2. “What I Want” (2012)

Pesma se nalazi na albumu iz 2012. godine, “Tomahawk Technique”, i sadrži obe karakteristike izvođenja Seana Paula, tj. i pevanje i repovanje. Srednje je brza numera i u suštini, kao i ostale, nateraće vas da igrate i uživate.

1. “Infiltrate” (2000)

U danima kad je Sean pokušavao da se probije na muzičku pozornicu ova pesma je bila odlučujuća za producenta Jeremyja Hardinga da mladom Seanu pruži šansu. Paul je nasnimio tekst preko Hardingov bita, a sama numera ima dosta tradicionalnog vajba od mnogih njegovih kasnijih pesama. “Infiltrate” se nalazi na albumu iz 2000. godine, “Stage One”, prvom studijskom albumu Seana Paula.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.