Izvor: BalkanRock.com, 23.Maj.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pank energija na otvaranju bašte KST-a

Atheist Rap; Foto: Branislav Milošević

Uprkos dosadnoj kiši koja se, kao nezvani gost, pojavljivala u navratima, i nešto hladnijem vremenu, sinoć je – kako već tradicija nalaže, otvorena letnja bašta Kluba Studenata Tehnike. Uz bendove poput Atheist Rap, Oružjem Protivu Otmičara 357, publika – okupljena u nešto manjem broju od očekivanog, napravila je odličnu atmosferu, i odagnala sive oblake koji su se nadvili nad Beogradom. >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com <<

Oružjem protivu otmičara

Sa zakašnjenjem od skoro sat vremena u odnosu na najavljenu satnicu – muzički program je otpočeo Hor KST, zabavljajući publiku koja je još uvek pristizala. U stilu Viva Voxa, samo u brojčano skromnijem izdanju, hor je prisutne provukao kroz nekoliko zanimljivih numera – poput “Let the sunshine” i “We will rock you”, ali i sa obradama domaćih pesama, među kojima se izdvoji i hit Atheist Rapa, pesma koju su prisutni mogli da čuju nešto kasnije te noći – “Wartburg limuzina”.

Kada se bašta već iole bašta napunila, mada je bilo još dosta prostora, na binu je izašao sastav Oružjem Protiv Otmičara. Prošlo je nekoliko godina od kako nismo imali priliku da ih čujemo uživo, ali ovaj pop/punk bend uspešno je sačuvao isti šarm koji ih je krasio i tokom 90tih. Mesto nove pevačice zauzela je Jovana Oljača, a bend je svirku otpočeo svojim poslednjim singlom “Panika“. Već nakon ove pesme, prve redove su popunili razigrani fanovi koji su, svojim igranjem i skakanjem, podizali atmosferu tokom čitavog nastupa. Svoju kulminacija nastup je dosegao uz čuvene pesme “Pesma o meni” i “Dobro znam da ćutim”, dok su članovi benda vidno uživali na bini, okupani dimnim i svetlosnim efektima. Bend je nastup završio verovatno i najpoznatijom pesmom iz svog arsenala – numerom “Mladiću moj”, obradom hita grupe Zana, a nakon poslednjih tonova ispraćeni su sa bine uz aplauze i uzvike odobravanja.

Atheist Rap

Nakon kraće pauze, koju su prisutni iskoristili da nagrnu na šankove, na bini se pojavio legendarni novosadski pank bend Atheist Rap. Već nakon prve pesme u publici je zavladao delirijum, a nakon reči “Poštovani gledaoci, drago mi je što vas vidim, što ste se okupili u tolikom broju i što vas ima više od 500!” koje su najavile uvodne rifove pesme “Pritilend” – ceo KST je eksplodirao! Čak ni kiša, koja je i sama htela da sluša Atheiste, te je pojačala svoje prisustvo – nije uspela da pokvari neopisivu atmosferu koja je vladala u sledećih sat vremena. “Štrikanje”, “Felićita”, “Spritzerboyz” pevane su horski, “Zapadna Evropa” propraćena je uz opšte prosipanje piva, a ekipa sa bine uzvraćala je publici sa još većom energijom. Šutke su nestajale i vraćale se sve jačim intezitetom, a tome su doprineo i hit o legendarnim kolima koja su postala zaštitni znak Ateista – “Wartburg Limuzina”!

Uvek fenomenalni uživo, momci iz Atheist Rapa ni ovaj put nisu razočarali. Gitare su pržile, bubanj odzvanjao, a uz poslednju numeru večeri- “Dr. Pop” svi fanovi iz prvih redova mogli su i sami da se postovete sa “…i gluv je ko top” stihom.

357

Ekipa iz Atheista prepustila je svoje mesto na bini još jednom od dobro poznatih bendova 90tih, te je posle još jedne kraće pauze svoje mesto na bini preuzeo bend 357.

Grupa koja je postala poznata po svojim nekompromisnim stavovima, koje su u dobroj meri preneli kroz tekstove svojih pesama, priredila je svim ljubiteljima nešto tvrđeg zvuka savršen kraj večeri. Uz neizostavne hitove poput “Cigane” i “Jedna je Srbija”, momci iz 357 uspeli su da naprave atmosferu koja se najbolje može prikazati kroz jednu neprekidnu šutku, u kojoj su učestvovali najtvrdokorniji fanovi i koja nije jenjavala do samog kraja koncerta. Bilo je momenata kada su se vetar i kiša smatrali veoma dobrodošlm, samo kako bi ohladili neverovatno uzavrelu atmosferu.

Odličan utisak sa sinoćnjeg koncerta jedino je pomračila činjenica da se očekivalo mnogo više publike. Redovni posetioci KST-a verovatno i sami pamte dane kada je, pa i tokom tematskih večeri kluba, bašta bila mnogo punija. No, ako pripišemo to vremenskim okolnostima koje nisu išle na ruku organizatoru, u globalu im možemo progledati kroz prste.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.