Novi album Deftones stiže 8. aprila

Izvor: BalkanRock.com, 26.Jan.2016, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi album Deftones stiže 8. aprila

Gitarista Stiven Karpenter objavio je da će Deftones izbaciti novi album 8. aprila.

“Sedimo i čekamo izdanje nove ploče. Izlazi 8. aprila i imamo nekoliko koncerata u Teksasu u martu”, rekao je Karpenter u intervjuu za ESP Guitars tokom Sajma muzičkih trgovaca u Kaliforniji.

Frontmen popularnog američkog alternative metal benda Čino Moreno ranije je otkrio neke detalje o novom albumu. Čino je pomenuo izvanredan uticaj bivšeg frontmena >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Smithsa, Morisija, na album. “U tom sam nekom ‘Morisij’ fazonu od nedavno”, kaže on i dodaje: “Na njegovim ranim pločama oseća se uticaj Elvisovog vokala”.

Iako su detalji novog albuma još šturi, poznato je da će na njemu gostovati Džeri Kantrel, član benda Alice in Chains.

Mesto nedavno preminulog basiste Či Čenga upotpunio je Serhio Vega. Ovaj album je nastao u čast basiste koji je 13. aprila 2013. godine preminuo nakon što je proveo skoro pet godina u komi i na aparatima za održavanje života. Iz tog razloga, neće biti ni reizdavanja debi albuma a ni promo turneje.

Ovaj album, koji će biti nastavak na sedmi studijski album “Koi No Yokan” iz 2012. godine, još uvek nema naziv albuma i pesama. Jedino što se zna je da je, za Deftonse, ovo jedan od, citiramo, “out of the box” albuma. Producirao ga je Met Hajd, poznat po svom radu sa Slipknotom.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.