Noel Gallagher: “Novi album na pola puta”

Izvor: BalkanRock.com, 15.Jun.2016, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noel Gallagher: “Novi album na pola puta”

Skori zagrebački gost, najvažniji otočki rock autor posljednjih 25 godina, Noel Gallagher, proteklih tjedan sve učestalije priča o radu na novom, trećem solo albumu.

“Sad sam na pola albuma. Plan je da ga završim do Božića. To je idealan scenario – da je gotov do Božića I onda ću moći tri mjeseca sjediti besposlen početkom 2017. i gledati veličanstvenu dominaciju Manchester Cityja.” – izjavio je početkom svibnja dodavši da “idealni scenariji imaju naviku >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << potpuno se okrenuti, pa bi mogao i dalje raditi na njemu u ovo vrijeme sljedeće godine”.

Poučen mnogim iskustvima ne priča puno o novom materijalu jer je previše puta čuo da je netko napravio svoj “Sgt. Pepper”, ali ističe da je promjenio naviku stvaranja pjesama. “Pišem u studiju. Zadao sam si pravilo da neću ući u studio s gotovim pjesmama nego ih stvarati tamo. Zasad su zvučno drugačije, ali i dalje jako melodične.” Usput je priznao i da je malo “posudio” od Bowieve “The Jean Genie”.

Novi, zasad još neimenovani album nasljedit će sjajno izdanje i dobitnika nagrade za Album godine magazine Q “Chasing Yesterday”. To izdanje je odmah po objavi zasjelo na prva mjesta na nekoliko britanskih ljestvica, zabilježivši i ulaz u top 10 na američkim top listama. I njegov prethodnik, “Noel Gallagher’s High Flying Birds” zabilježio je fantastične rezultate, prodavši se samo u Velikoj Britaniji više od 780 tisuća primjeraka.

Uz pjesme sa dva solo albuma značajan dio koncertnih set lista i dalje zauzimaju najvažnija djela njegovog opusa i općenito najznačajnije britanske rock himne posljednjih desetljeća – “Wonderwall”, “Don’t Look Back In Anger”, “Masterplan”, “Champagne Supernova”, “Talk Tonight”, “Fade Away”, “Digsy’s Dinner” i mnoge druge koje ćemo čuti i u Zagrebu.

Nastup Noela Gallaghera i High Flying Birdsa na stadionu Šalata 16. kolovoza bit će njegov prvi dolazak u regiju u dosadašnjoj karijeri. Razgovori o dolasku trajali su dugo, ali se uspješno priveli kraju jer je Noel izričito htio nastupati u Hrvatskoj. I dok je potencijalni reunion Oasisa malo vjerojatan omiljen zagrebački otvoreni koncertni prostor svjedočit će izvedbi monumentalnih rock hitova posljednjih desetljeća u izvedbi samog autora.

Ulaznice u pretprodaji iznose 190 kn, a na dan koncerta 220 kn.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.