My Buddy Moose i VIS Limunada na Festivalu uličnih svirača

Izvor: BalkanRock.com, 29.Jul.2015, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

My Buddy Moose i VIS Limunada na Festivalu uličnih svirača

Na 15. izdanju Festivala uličnih svirača​ ​najavljeni su nastupi beogradskog benda VIS Limunada i riječkog sastava My Buddy Moose u centru Novog Sada, na bini u Katoličkoj porti.

Ljubav prema šlagerima iz pedesetih i šezdesetih godina, koraci tvista i latino okreti, retro haljine i starinska odela i frizure – sve vam to treba ako hoćete na svirku beogradske VIS Limunade. Njihovi koncerti ne samo da liče na rokenrol igranke koje smo videli u nekim >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << starim, romantičnim filmovima, već su i vrsta revitalizacije duha koji je krasio nekadašnju bezbrižnu jugoslovensku omladinu. Devojke i mladići iz Limunade pevaju na nekoliko jezika i svoje muzičko opredeljene nazivaju starim valom. Njihov aktuelni singl zove se “Rame uz rame“. Prati ga lep video spot koji donosi atmosferu starih plesnjaka i muzičkih TV emisija. Ovim singlom Limunada najavljuje svoj prvi studijski album, koji će biti objavljen tokom jeseni.

Na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača, pored autorske hit numere Rame uz rame, beogradska šestorka izvešće i nekoliko pesama iz repertoara velikog Đorđa Marjanovića, Ćelentanove besmrtne klasike 24.000 baci i Impazzivo per te, kubanski evergrin Quizás, quizás, quizás, nekoliko pesama Badija Holija, Nila Sedake…

Riječki četvoročlani bend My Buddy Moose – koji postoji više od deset godina i ima tri sjajno ocenjena studijska albuma – pred festivalskom publikom pokazaće koliko je uspešan u povezivanju garažnog roka, panka, soula i kantrija. Naravno, najviše će uživati publika koja je sklona tzv. amerikana zvuku.

“U Rijeci žive nekakvi tipovi koji prave senzacionalno lijepu muziku”, napisao je svojevremeno popularni hrvatski novinar i pisac Ante Tomić, misleći na članove benda My Buddy Moose, grupe koja je rado slušana i viđena i u Novom Sadu. Moglo bi se čak reći da mladi hrvatski rokeri – koji iza sebe imaju nastupe i pred publikom u Liverpulu i Londonu – u glavnom gradu Vojvodine imaju svoju najjaču fanovsku bazu!

Jubilarno, 15. izdanje Festivala uličnih svirača biće održano od 3. do 5. septembra u Novom Sadu. Na Festivalu će nastupiti kalifornijski majstori svinga Phat Cat Swinger, beogradski džezeri Belgrade Dixieland Orchestra i novosadski stendap komičari Daško i Mlađa. Nastupe drugih bendova, pojedinca i umetničkih trupa – Balkan Weirdos, Don’t Touch Anything, DrvoTruo, Duo Nomadiko, Dušana Stefanović, HAOS žongleri, InSession, INTU, Kezz, Kralj Čačka, Lepi Jova, Nylon Club, Vuk Muškinja i Wooden Ambulance – omogućio je prijatelj ovogodišnjeg konkursa Telekom Srbija.



Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Bogat program Festivala uličnih svirača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2015, 11:41

Svi oni koji vole retro-pop i rok, odnosno amerikanu i garažni rokenrol – nikako ne smeju da propuste ovogodišnji Festival uličnih svirača, odnosno nastupe beogradskog benda VIS "Limunada" i riječkog sastava My Buddy Moose u centru na bini u Katoličkoj porti, kako najavljuju organizatori festivala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.