Mayales snimili “Roadie” sa Terezom Kesovijom

Izvor: BalkanRock.com, 22.Jul.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mayales snimili “Roadie” sa Terezom Kesovijom

Godinu dana od objavljivanja prvog singla “Danas smo happy” sa trećeg predstojećeg albuma, Mayales predstavlja novu pesmu “Roadie“.

Laboratorija zvuka Petra Beluhana i Vlade Mirčete neumorno traži još nešto osim vrhunske pesme, aranžmana i produkcije, na primer suptilnu provokaciju i propitivanje fenomena poverenja domaće publike prema muzici koja zvuči svetski, a čije tekstove razumeju.

Za razliku od brzog retro pop rock singla >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << “Danas smo happy”, pesma “Roadie” priziva disco zvuk baziran na neobičnom tekstu i vokalu koji se obraća snažnom mantričnom groouve-u iz ženskog roda, koji bi mogao podsetiti na veliki uspeh davnog singla Mogu i sama iz 1997. godine. Za razliku od vreemena kada su pesme Mayalesa nosili senzacionalni vokali Valerije Nikolovske i Kristijana Beluhana, ovde se nastavlja ‘strategija’ oslanjanja na neobičan vokal Petra Beluhana, kojem će na pompeznom finalu ‘uskočiti’ neponovljiva Tereza Kesovija fantastičnim recitalom na francuskom jeziku.

Album je i dalje na stolu traženog producentskog dvojca Jure i Pavla iz Svadbasa sa kojima Mayales studiozno gradi zvuk svog trećeg albuma koji je najavljen za kraj 2016. godine.

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Tereza Kesovija i grupa Mayales zajedno snimili pesmu

Izvor: B92, 22.Jul.2016

Godinu dana od objavljivanja prvog singla “Danas smo happy” sa trećeg predstojećeg albuma, Mayales predstavlja novu pesmu “Roadie“...Laboratorija zvuka Petra Beluhana i Vlade Mirčete neumorno traži još nešto osim vrhunske pesme, aranžmana i produkcije, na primer suptilnu provokaciju i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.