Izvor: BalkanRock.com, 12.Feb.2017, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Massimo i Nina u Osijeku: Valentinovo za pamćenje!

Massimo

Kako je najavljeno, 11. veljače Massimo i Nina Badrić održali su spektakularan koncert u osječkoj dvorani Gradski vrt te na taj način i Slavoniji dali svoje potpise povodom predstojećeg Valentinova. U sportskoj se dvorani nalazilo sigurno nekoliko tisuća ljudi koji su zdušno i u jedan glas širili ljubav oko sebe pjevajući najpoznatije, ali i one manje poznate pjesme ovih dviju legendi hrvatske scene.

Prvi na redu bio je Massimo Savić, >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << koji je svoj dio otpjevao od 20 sati i 20 minuta do otprilike 22 sata. Svoj je dio koncerta započeo poznatom pjesmom “Dodirni me slučajno“, po kojoj je nazvan i njegov album iz 2012. godine. Svojim emotivnim, u nekim trenutcima gotovo i bolnim izvedbama pjesama, kao što su “Razlog”, “Sjaj u tami“, “Sretan put”, “Tišina”, “Tisuću ljudi” (koju je, usput rečeno, premijerno izveo u Osijeku), “Jedan dan ljubavi”, “Kladim se na nas”, “Iz jednog pogleda“, “Suze nam stale na put”, “Stranac u noći“, “Indija” te “Zar više nema nas”, uspio je pridobiti srca publike i istinski prenijeti sve ono što je i sam osjećao tijekom koncerta.

Jedna od karakteristika Massimovih nastupa, ali i samog Massima kao umjetnika koji na sve moguće načine izražava svoje osjećaje, definitivno su bili njegovi specifični pokreti ruku pomoću kojih je pozitivno privlačio pozornost publike te je držao u šaci. Svo se vrijeme osjetilo da njegovi istinski obožavatelji zaista vide njegovu posebnost, talent i ono što nosi u sebi – snažnu i bezuvjetnu ljubav prema glazbi.

Osim što je Massimo izjavio da dolazi nastupati u Osijek još od davne 1982. godine, za kraj nam je izveo tešku emotivnu pjesmu koju veoma rijetko izvodi na koncertima, “Krug u žitu“. Na kraju svega se naklonio i poslao nam snažnu poruku: “Osim na Valentinovo, budite svaki dan dobri jedni prema drugima. Sada na ovo predivno putovanje s vama dolazi Nina Badrić!”

Nina Badrić

I tako je, nakon kratke stanke od petnaestak minuta, na scenu stupila legendarna Nina Badrić sa svojom gotovo najpoznatijom zabavnom pjesmom “Takvi kao ti“, da malo zagrije publiku nakon Massimovih rock-balada. Upotrijebivši svoj predivan stil, pozitivu i nadasve ljubav, stavila je široke osmijehe ljudima na lica. “Hvala svakoj duši koja je večeras došla. Hvala od srca”, izjavila je nakon prve otpjevane pjesme.

Pjesme koje je pjevala bile su poznate, ali i manje poznate: “Dat će nam Bog”, “Moje oči pune ljubavi” (pri kojoj je, umjesto stiha “Neka stane cijeli svijet i pogleda moje oči pune ljubavi”, otpjevala: “Neka stane cijeli grad i pogleda…”), “Za dobre i loše dane“, “Nije mi svejedno”, “Nek’ ti bude kao meni“, “Dodiri od stakla”, “Čarobno jutro“, “Ti si mene”, “Više smo od prijatelja”, “Sanjam da smo skupa mi”, “Ja za ljubav neću moliti”, “Da se opet tebi vratim”, i naravno, kao višnjicu na torti, otpjevala je predivnu pjesmu “Dani i godine” koja je, po izboru slušatelja Narodnog radija, najbolja domaća pjesma u 2016. godini.

Koncert je dodatno začinila odličnim kontaktom s publikom, ali i pozivanjem na scenu malene djevojčice Ellene iz publike koja je izvela nekoliko plesnih pokreta baleta. Njoj je darovala i dres Osječkoga piva na kojemu piše ime “Nina”.

Nina je baladom “Da se opet tebi vratim” oko 23 sata i 30 minuta pokušala završiti svoj koncert, ali publika joj je vikala “Hoćemo još”, stoga se Nina vratila i otpjevala još nekoliko stranih pjesama. I na njoj se vidjelo da joj je teško rastati se sa, kako ona uvijek voli reći, najboljom publikom na svijetu.

Svemu jednom dođe kraj, ali ne i ljubavi. Ovaj koncert nosi snažnu poruku i iako su pjesme većinom bile ljubavne tematike, one u cijeloj priči možda i nisu odigrale toliku ulogu, koliku je ulogu odigrala snažna atmosfera prisutna u publici. Ta se ljubavna atmosfera među ljudima sigurno nastavila do dugo u noć, a mi vjerujemo u to da će takva atmosfera vladati i svim ostalim valentinovskim danima te općenito svim mogućim danima. Ljudi, volite se! Sretno Valentinovo!

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.