Markiz i Remi udružili snage na novom singlu

Izvor: BalkanRock.com, 23.Sep.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markiz i Remi udružili snage na novom singlu

Zagrebački rock bend Markiz objavio je novi singl i spot “Predaja” u kojem su ugostili popularnu pjevačicu grupe Elemental – Remi.

Nakon kraće diskografske pauze pjesma “Predaja” najavljuje rad na novom albumu benda koji bi za diskografsku kuću Croatia Records trebao biti objavljen tijekom 2017. godine. Na mjesto pjevačice Markiza vratila se Red Ines, a njezin povratak komentirao je autor i gitarist benda Andrej Babić: “Ines se >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << vratila, jer Markiz nije Markiz bez nje. Tu se nema što puno dodati. Nastavljamo dalje zajedno, još bolji i još jači nego prije”.

O suradnji s Remi, Andrej je izjavio: “Remi mi je svojevremeno puštala neke stare snimke iz vremena kad je imala punk bend. Posebno mi se svidjela ta jedna pjesma pa sam predložio da ju uzmem, prekrojim i dodam neki novi dio ako mislim da je potrebno. Kad smo ju dovršili, pjesma se jako svidjela Ines i odlučili smo da ćemo ju zajedno snimiti. Mislim da je melodija pjesme spoj prepoznatljivosti onoga što Remi radi s Elementalom i onoga što radi Markiz”.

Ni Ines nije štedila na riječima komentirajući samu suradnju: “Budući da je prošlo dosta vremena otkad je bend zadnji put ušao u studio u ovom sastavu, postojala je određena doza nervoze, jer zapravo krećemo ispočetka, no uz fenomenalnog producenta i genijalku Remi, sve je prošlo lako i zabavno. Ovo je Markizu prva ovakva suradnja i izuzetno mi je drago da se realizirala upravo s njom, jer osim što je neosporno talentirana glazbenica i prekrasna žena, svakako je i jedna snažna i sposobna osoba koja se ne boji reći kako stvari stoje”.

Produkciju pjesme potpisuje Ivan Božanić, producent i gitarist grupe Pips, Chips & Videoclips i ABOP-a što je još jedan dodatni argument da se radi o skladbi koja će zasigurno biti primijećena u eteru, a kako možemo zaključiti prema riječima i gošće Remi, kreativan proces je prošao u vrlo opuštenoj i pozitivnoj atmosferi: “Suradnja s ekipom iz Markiza bila je genijalno iskustvo – od zajedničkog skladanja pjesme do studija i spota! Super opušteni kreativci s kojima sam odmah našla zajednički jezik. Pjesma zvuči svježe, mislim da već dugo nije bilo ovako zanimljive suradnje dva ženska vokala u rock žanru. No, zato smo tu – da pomičemo granice ili ih brišemo! Ja sam presretna zbog prilike da se izrazim u ponešto drukčijem izdanju i da zapjevam s Ines koja je, po meni, najbolji ženski rock vokal u Hrvatskoj”.

Gangsterski spot koji prati pjesmu “Predaja” snimljen je u Zagrebu u režiji Marka Milovaca, dok se kao direktor fotografije potpisuje Ivan Zadro, a sve u produkciji C47 Film/Spotlight TV. Za styling se pobrinula Branka Sovar, poznatija kao Modna Sova, šminku i frizure je radila Dijana Pecig, a sve skupa je fotografirao Goran Berović.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.