Izvor: BalkanRock.com, 15.Feb.2017, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mark Lanegan singlom “Nocturne” najavljuje novi album

Mark Lanegan

Američka rok legenda Mark Lanegan najavio je novi studijski album “Gargoyle” za 28. april.

Jedanaesti studijski album Lanegana izlazi za izdavačku kuću Heavenly Recordings. Na deset novih pesama pojaviće se dugogodišnji prijatelji i saradnici ovog rok pevača, a među njima su i Josh Homme, Greg Dulli i Duke Garwood.

Engleski muzičar Rob Marshall je koautor na šest pesama sa novog albuma koji je nastao za samo mesec dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << />
„Definitivno osećam da sam bolji tekstopisac danas nego pre 15 godina. Ne znam da li se samo zavaravam, ali zasigurno mi je lakše sada da napravim nešto zadovoljavajuće. Možda sam postao manje strog prema sebi pa mi ceo proces stvaranja ne pada teško. Međutim, razlog mog nesmanjenog interesovanja za stvaranje muzike dobrim delom leži u saradnjama sa drugim umetnicima, da vidim moje delo kroz tuđu perspektivu je daleko uzbudljivije nego da sam ja jedini posmatrač, rekao je Lanegan.

Singl “Nocturne” koji se nalazi na novom albumu možete preslušati ispod:

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.