Manntra objavili novi singl i s Annom Moor nastupaju u Tvornici kulture

Izvor: BalkanRock.com, 13.Okt.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manntra objavili novi singl i s Annom Moor nastupaju u Tvornici kulture

Band Manntra prvi put samostalno svira u Tvornici kulture u petak 14. listopada. Prije njih nastupit će Anna Moor.

Manntra je nastala 2011. godine u Umagu, kada su se okupili Marko M. Sekul (vokal i gitara), Zoltan L. (bas) i Andrea K. (bubnjevi). Članovi benda su kroz eksperimentiranje i razmjenu ideja pronašli svoj zvuk u spoju žestokog rocka i moderne elektronike začinivši sve to s elementima folk i etno glazbe, a tako je nastao spoj kojeg su jednostavno nazvali >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << “Balkanski Rock”.

Bend iza sebe ima dva izdanja, “Horizont” iz 2012. te “Venera” iz 2015. godine, a trenutnu postavu benda čine Andrea Kert na bubnjevima, Boris Kolarić na gitari, Danijel Šćuric na bassu i Marko vokal Matijević Sekul koji je ujedno i na gitari i synthu.

Koncert u Tvornici početak je novog razdoblja u djelovanju benda, a Manntra se vraća u klubove gdje će promovirati nove materijale uz neizostavne stare pjesme. U novoj postavi najavljuju novi album, a prva pjesma kojom ga promoviraju je “Meridian“.

Meridian je priča o ljubavi, rastanku ljubavnika i pronalaženju novih pustolovina. Meridian je glasan kao oluja i pitak kao voda”, o pjesmi je rekao Marko. Za “Meridian” je snimljen i video spot koji je rađen u suradnji s ekipom iz iCode Teama iz Beograda. Pjesmu je producirao Marko Matijević Sekul u Beton Studiju Zagreb.

Prije Manntre u Tvornici e nastupiti Anna Moor. Ona ne postoji u knjizi rođenih, već se rađa kao individualka kroz koncept „Lutak“, kao vizualno i emotivno biće. Svojim debitantskim glazbeno-vizualnim projektom stvara intiman odnos s publikom, gradeći priču kroz iskustva i sjećanja iz nedaleke prošlosti. Kroz neobičnu fuziju žanrova i poseban instrumentalni prizvuk za koji su uz Annu Moor zaslužni glazbenici Marin i Helena Hraščanec, Anna prenosi dijelom nostalgičnu i toplu, a dijelom kontrastnu mračnu i hladnu atmosferu. Svojim glasom, uz mnogo energije, Anna izražava jasan i čvrst stav. Redatelj videospota i, uz Annu, kreator vizualnog identiteta je Dinko Šimac. Švicarsko-japanska suvremena plesačica, Isabel Yuri Shida, ostvarila je osobit odnos i interakciju s Annom Moor na snimanju i time je pjesmi poklonila još jednu dimenziju. Single izdaje Intek Music.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 20 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 30 kn.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.