Izvor: BalkanRock.com, 15.Sep.2016, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

M.O.R.T. lansirali novi singl uoči zagrebačkog koncerta

Foto: Dominik Belančić

Na cesti” je novi singl grupe M.O.R.T., skinut s njihovog drugog albuma “Tužna kocka” i lansiran uoči velikog zagrebačkog koncerta 7. listopada u Tvornici kulture.

“Pjesma je napisana u momentu tjeskobe negdje na cestama Balkana. Govori o onoj nelijepoj i opasnoj strani konstantnog putovanja. O polusvijetu, zapravo o pravom i realnom svijetu. Svi likovi nabrojeni u pjesmi su likovi koje susrećemo, ali ti likovi smo >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << i mi sami ili ono što bismo mogli postati u ovom prevrtljivom i opasnom svijetu koji punom brzinom vozi ka ludilu. Sam naslov “Na cesti” preuzet je od istoimene knjige Jacka Kerouaca u kojoj i on uzima cestu kao alegoriju za život.” – objasnio je priču iza novog singla John, vokal M.O.R.T.-a.

„Tužna kocka“ je road trip album, a pjesma “Na cesti” doslovno dočarava to putovanje kroz prostor i emocije, gdje je u 5:18 minuta nabrojano sve što se može vidjeti na cesti “života”. Gledano stilski, pjesma je mješavina punka, metala, bluesa, hard rocka i garažnog rocka, a opet sve je to u nekom svom suludom skladu koji se može u prenesenom značenju nazvati “M.O.R.T.”. Fascinantan rast od laganijeg, gotovo nježnog uvoda, pa sve do razornog midtempa pospješenog izmučenim Johnovim vokalom savršeno je prikazana sličica, bez pretjeranog uljepšavanja ili kritiziranja, one najmanje razvikane Hrvatske, koja se krije ispod svih prirodnih ljepota na koje smo ponosni.

“Na cesti” je treći singl s albuma “Tužna kocka” kojeg je u travnju objavila Croatia Records i kojeg će udarna sinjska četvorka koncertno promovirati u Tvornici kulture 7. listopada. U pripremi je i pripadajući videospot koji će premijerno biti prikazan uoči koncerta. Ulaznice su u pretprodaji 35 kn, a na dan koncerta 50 kn.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.