Kratki rezovi (novembar 2016)

Izvor: BalkanRock.com, 02.Dec.2016, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kratki rezovi (novembar 2016)

“Rezovi” ovog meseca stižu verovatno najranije ikad. Razlog? Pa urednička SS divizija je isplanirala svašta za Novu godinu, između ostalog i novogodišnje “rezove”, pa sve to mora vremenski da šljaka kako treba. Sreća pa je novembar bio B O M B A po kvalitetu pa je muka oko pisanja bila kako zgurati sve i šta ne uvrstiti. Možda i najjači mesec ove godine a pogledajte i zašto…

Kandžija i Gole Žene feat. Goran Bare – Pištolj

Navikli smo od Stjepka >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << i Golih Riba uglavnom da se kreću u repersko/rokerskim okvirima satire i, narodski rečeno, zajebancije. U pozadini svega toga naravno stoji i neka poruka. Međutim, oni koji prate Kandžijine albume znaju da mu “ozbiljne” note uopšte nisu strane. “Pištolj” je prava bomba (ili ako hoćete metak) sa poslednjeg albuma “Nema labavo”. Tmurni storytelling i Goran Bare koji najbolje u univerzumu može da iznese stih “Moje srce je grob”. Doom hop at it’s finest!

Honey Rider – Svitanje

Niški alternativni metal bend nije bio preterano aktivan u poslednje vreme. A onda cap. Prvo “Svitanje” kao singl za skidanje, a onda i spot za istu. “Svitanje” se uz “Hipnotisan” i “Sjaj” odavno izdvojila kao koncertni favorit, ali svakako je vreme za zaokruženo studijsko izdanje ovog perspektivnog benda. Nakon rada na spotu za “Rotten meat” Paydo Komme, Boško Đorđević i ovde nastavlja sa svojim vizuelnim deprama.

Crvi – Lažem i kradem

Crvi već neko vreme važe za tajno oružje “kruga dvojke” sačinjeno od “starih njuški” alternativne scene koje čeka pravi trenutak da eksplodira. Novim singlom su još jedan korak bliže tome. U pitanju je lirički minimalna stvar (kao i prethodna na listi), ali sa puno emocija pa samim tim otkriva i više nego što bi se to moglo zaključiti na osnovu broja reči. Refren… pa refrena nema, niti je potreban. Fenomenalna gitarska deonica koja igra tu ulogu je sama sebi dovoljna i savršena, čak toliko da kad bi se vrtela u loop tokom cele pesme verovatno da ne bi dosadila.

Phobos – Leap

Dajte ovim ljudima turneju po svetu sa nekim bitnim metalcima…

Sassja – Njemica

Ok je bila i prethodna baladična “Ništa”, ali Sassja ipak najviše kida kad joj date jaki beat protkan rege momentima. Imate druga koji je završio medicinu i otpalio za Dojčland? Znam, imam i ja. Imaju svi, i svi beže i svi će tek bežati i neka beže. Sve manje brojeva u telefonu koje cimaš na pivo, sve više Skype kontakta. Jebiga…

Repetitor – Suženi snovi

Prvi singl sa novog albuma “Gde ćeš” donosi već prepoznatljivu energičnu buku beogradske trojke. Tu je i spot začinjen Blurovim “Song 2” prahom što se odlično uklapa uz sam vajb benda. Iako je spot kul, i album je kul za slušanje kući, ipak čekamo da vidimo Repetitor u svom prirodnom modusu, a to su lajv nastupi. I gle čuda, ponovo su na turneji. Zapravo oni su uvek na turneji. Gasi komp pravac na svirku.

Svakako treba poslušati i:

Languag.Sex.Violence – Redari nuklearnog rata (cold wave/rock, Niš)

Blankфile – No harm’s done (melodic hardcore, Beograd)

Straight Mickey And The Boyz – Haos radi (rock and roll, Beograd)

BDfuse – World of darkness (metalcore/nu metal, Žabalj)

Jonathan – Who lies to whom (alternative rock, Rijeka)

Za obožavatelje žanra:

Špajz – Vijača (instrumental rock, Kragujevac)

Neman – In the arms of a grave (death metal, Bar)

TBF – Krist (hip hop, Split)

Ti – Kako da joj kažem da mislim na nju (psychodelic/electro pop, Beograd)

Čao Portorož – Ću (punk rock/noise, Ljubljana)

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.