Kratki rezovi (jul 2016)

Izvor: BalkanRock.com, 09.Avg.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kratki rezovi (jul 2016)

Početak avgusta je zaista opasan period po zdravlje. I tu ne mislim na UV zračenja i učestale pretnje dnevnih novina na potencijalne potope epskih razuma.

Ne, u pitanju su knjaževački trodnevni vašar za Svetog Iliju i svrljiška Belmužijada koja se na to nadovezuje. I ove godine su ove manifestacije odnele brojne žrtve, ali, srećom, samo u vidu jetri. Sad kada su šatori spakovani ostaje nam da se okrenemo zdravom životu i sportu – Olimpijadi. Mada, kako je krenulo ovim našima >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << i tu će izgleda da bude samo sekiracija.

Mnogo bolje rešenje je nadolazeći Nišville. Tada ceo grad upadne u neki specijalan festivalski vajb. Iskoristiću ovu priliku da pozovem one koji do sada nisu imali prilike da to iskuse, da se doklackaju ovde do nas i rasplinu po mnogobrojnim binama u tvrđavi. Nije to haos ko Exit, al smiruje živce ko banja. A ako baš ne mirišete jazz, evo vam u nastavku nešto konvencionalnije. Očigledno je da su komšije izdominirale ovaj mesec.

T-Error – ’93

Novi singl legendarnog niškog HC benda tekstom i spotom predstavlja svojevrsnu retrospektivu dugogodišnje karijere. Kao da ste uzeli da listate porodični album sa slikama. Neka bude sve kao do sada pa da ponovo za 23 godina dobijemo nešto slično od njih.

Grate – Samo jedan korak

Dugo se nisam tako zalepio za neki domaći album kao za poslednje studijsko izdanje Novosađana (“Ne mogu, neću, ne znam i ne želim”). Svaka pesma na njemu je potencijalni singl pa ne čudi da je ovo četvrti spot sa albuma. Spot je manje-više standardna roadtrip/live kompilacija, ali fino ide uz pesmu.

Barbari – Idi ča

Ovo mi je prvi susret s istarskim bendom i zaista sam oduševljen prst-u-oko-religiji spotom i silinom same pesme. Pročačkao sam i neke prethodne singlove i OK su i simpatični stvarno. Ali this is the stuff i nadam se da će se dalje kretati u ovom muzičkom pravcu.

Goblini – Marjane, Marjane

Goblini sviraju Idijote… mislim da je nepotreban bilo kakav dodatni opis.

P.S. Sa nestrpljenjem čekamo ceo tribute!

Who See – Soba Zimmer Rooms

Bokeška brigada je od svog prvenca “Sviranje kupcu” koji je okupirao pažnju samo tvrđih hip-hop glava došo do toga da ne možete da prismrdite Fusion stejdžu za vreme njihovog nastupa. Nova pesma ostaje na poznatoj primorskoj teritoriji sa zdravom dozom realnosti koje nema na razglednicama iz Kotora.

Svakako treba poslušati i:

Žen – Ja ću biti bor (post/math/noise, Zagreb)

ESC Life – Bad influence (indie rock, Zagreb)

Luxus Lord – Ugasi misli (alternative, Zagreb)

General Woo – Za osobne potrebe (hip hop, Vukovar)

Za obožavatelje žanra:

Tus Nua – Matches (post-rock, Zagreb)

Petar Punk – Kaže mi frend (punk rock, Bjelovar)

Zayn – Fields of God (post-metal, Bjelovar)

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.