Kojoti headlineri drugog dana festivala Brijačnica

Izvor: BalkanRock.com, 28.Nov.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kojoti headlineri drugog dana festivala Brijačnica

Najveći hrvatski zimski festival Brijačnica 28. siječnja 2017. na pozornicu vraća legendarne Kojote, koji nisu svirali više od 15 godina.

Jedina poznata grupa iz 90-ih koja dosad nije napravila povratničku turneju, sljedeće godine publici će ponovno odsvirati hitove “Sto milja daleko od nje”, “Razuzdan i lud”, “Izgubljen u svemiru”, “Hodala je pola metra iznad zemlje”, “Zajaši zmaja”, “Halucinacija” i “Trese, lupa, udara”.

>> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << />Osim Kojota, drugi dan Brijačnice uveličat će Jonathan, Mašinko, Discohernia te Oružjem protiv otmičara, a festival će u prosincu zaključiti lineup jednim od najvećih rock bendova u regiji.

Jedni od nositelja Fiju-briju generacije u drugoj polovici 90-ih osnovani su 1992. godine, a utemeljio ih je Davor Viduka. Bend Kojoti će nastupati u svojoj najjačoj postavi Davor Viduka (gitara), Alen Marin (vokal), Vanja Marin (bas), Bobo Gruičić (bubanj), s gostima iznenađenja. Bend je u svojoj karijeri objavio tri studijska albuma za Dancing Bear, “Kojoti” (1995.), “Halucinacija” (1996.) i “Sex Disko Kung Fu” (1998.). Prestali su sa radom 2000. godine, a prvi pravi povratnički koncert imat će u zagrebačkom Boćarskom domu 28. siječnja sljedeće godine.

Jonathan su već dobro poznato ime na domaćoj sceni, a nakon što su napunili sve velike klubove doljem Hrvatske i regije, stižu na Brijačnicu. Bend je imao prvi koncert prije nego im je objavljena iti jedna pjesma, prošle godine su napunili Veliki pogon Tvornice kulture, a zahvaljujući svom besprijekornom zvuku oduševe publiku gdje god se pojavili.

Osim Kojota i Jonathana, drugog dana Brijačnice nastupaju i jedni od najpopularnijih punkera na domaćoj sceni – Mašinko. Albumi ovog benda već se svrstavaju među prave klasike, a aktivno nastupaju od početka 2010. godine. Skupa s bendom Debeli Precjednik nedavno su objavili split album “Godina majmuna/Majmun Godine“, a na Brijačnici će odsvirati svoje najveće hitove.

Discohernia je bend koji svoju glazbu opisuje kao psihodelični punk, rock, noise, disco, funky, jazz, trance bez šestžičane gitare, a kako zaista zvuče, publika će sama moći procijeniti posljednjeg vikenda siječnja. Poveznica ovog trija je punk, a iako su svi članovi benda publici poznati od ranije, zajedno u postavi Discohernije sviraju od 2013. godine. Nedjeljko Mikac – Cak na basu, Aljoša Reljić na bubnjevima i Stipe B. Mađor na trubi dijelit će pozornicu s najpopularnijim imenima domaće rock scene.

Oružjem protiv otmičara aktivno djeluju domaćim pozornicama još od sredine 90-ih, a osnovali su ih Nikola Pavković, Draga Antov, Dragana Mrkajić i Goran Savić. Od samih početaka do danas objavili su pet studijskih albuma, raspali su se i ponovno okupili, a nedavno su najavili novi album za 2017. godinu.

Pips, Chips & Videoclips, Le Cinema, Gatuzo, Čao Portorož i Straight Mickey and the Boyz već su ranije najavljena imena za prvi dan Brijačnice, a ulaznice za festival i za pojedinačne dane su već u prodaji. Dnevne ulaznice su 65 kuna u pretprodaji i 85 kuna na dan, dok festivalske ulaznice možete nabaviti po cijeni od 110 kuna. Prodajna mjesta: Dirty Old Shop, Rockmark, Tvornica kulture i sva prodajna mjesta sustava Entrio www.entrio.hr

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.