Kanda Kodža i Nebojša: Ostajemo svoji!

Izvor: Mondo, 03.Mar.2015, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanda Kodža i Nebojša: Ostajemo svoji!

Fanovi koji su sa nestrpljenjem čekali nove stvari KKN-a imaće priliku da ih čuju 7. marta u Banjaluci kada sviraju u KSB-u! Sve o novom albumu "Volja za noć" za MONDO.BA pričao gitarista benda Nenad Pejović.

Foto: Promo

Posle pauze od nekoliko godina koju su obeležili brojni koncerti širom regiona, krajem 2014. godine objavljen je album pod nazivom "Volja za noć" beogradskog rok sastava Kanda Kodža i Nebojša.

Njihovu muziku prepoznajemo kao fuziju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << više žanrova koju su ovi muzičari istraživali od 1991. godine oslanjajući se pre svega na talenat i ljubav. Višegodišnji opstanak na sceni, popularnost koja sa svakim novim albumom sve više raste, samo potvrđuju njihovu vriednost i veličinu.

Ako ste ikada bili na koncertu Kande Kodže i Nebojše znate o čemu pričamo. Pozitivna energija, razmena emocija i pre svega odlična svirka karakterišu njihove nastupe, a ne sumnjamo da će tako biti i 7. marta u Banjaluci.

Foto: Petar Stojanović, mondo.rs

 Album "Volja za noć" rađen u koprodukciji sa Kasparom Vijnbergom kritika je opisala kao višeslojnu ploču koja će vam svakim slušanjem pružiti nešto novo, ističući pored interesantnih muzičkih rešenja i produkcije na višem nivou ispovedne tekstove Olivera Nektarijevića sa nesumnjivom literarnom vrednošću.


Osim Olivera Nektarijevića (vokal), Vladana Rajovića (bubanj), Nenada Pejovića (gitara), Janka Mostarlića (gitara), KKN-u nedavno se pridružio i Boško Stanojević.

Krajem godine objavili ste album "Volja za noć"? Postoji li neka bitnija razlika između njega i prethodnih izdanja?

"Postoji razlika, naravno i uvjeren sam da ju je publika koja nas prati primijetila. Sva muzika koju stvaramo je autorska i prati naš lični i izvođački razvoj, a pošto nismo muzičari koji snimaju jedan te isti materijal cijeli život, prirodno je da se i ona sa nama mijenja."

Na prvo slušanje možemo da osjetimo note pomalo tipičnog rok zvuka. Šta se još promijenilo u vašem muzičkom pravcu?

"Možda je tipičan kako kažete, ali manje više bez opštih mesta koja se vezuju za taj pojam. Promena postoji, ali ostajemo privrženi nezavisnoj poziciji, bez dodira sa scenom i zvukom koji dominira u masama, a koji je simbolički, estetski, ideološki i po mentalitetu 'prepreka svakom pokušaju modernizacije' društva u kojem živimo."

Koliko ste vi zadovoljni novim albumom?

"Ako ja sačinjavam reprezentativan uzorak Kande Kodže i Nebojše, a mogao bih pošto činim 20 posto ukupne populacije benda, izrazio bih zadovoljstvo novim albumom na skali od 1-10, a uzimajući u obzir kognitivne, afektivne i konativne varijable - ocenom 8,3."

Nastavak intervjua pričitajte na sajtu mondo.ba - OVDE.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.