Izvor: BalkanRock.com, 16.Avg.2016, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna glazbena zona na Špancirfestu; Manu Chao odabrao predgrupu

Elemental

Nedavno objavljen kompletan glazbeni program osamnaestog Špancirfesta proširen je još jednom glazbenom zonom i novim imenima.

Osim što će posjetitelji varaždinskog festivala kreativnosti od 19. do 28. kolovoza imati priliku uživati u uličnim svirkama i raznim nastupima na svakom kutku gradske jezgre te koncertima na čak pet pozornica, ovogodišnja velika novost je i Kraljevska zona Špancirfesta. Smještena je u parku kod Starog grada, >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << a u sklopu nove zone špancireri će moći uživati u vrhunskoj gastronomiji i nastupima nekih od najpopularnijih bendova domaće scene.

U večernjim satima će na pozornici Kraljevske zone svirati odabrano društvo od 11 najpopularnijih hrvatskih bendova i izvođača. Program i proslava punoljetnog izdanja Špancirfesta počinje u petak, 19. kolovoza, s nastupom legendarnog benda Zabranjeno pušenje. U subotu će svirati tribute bend najpoznatijeg panonskog mornara Balaševića, Neki novi klinci, dok će u nedjelju svojim hitovima publiku zabavljati glazbeni sastavi Leteći odred i Teška industrija. Ponedjeljak donosi Opću opasnost, utorak je rezerviran za Picksiebnere, a u srijedu dolazi još jedan legendarni rock bend, Atomsko sklonište. Prostor Kraljevske zone u četvrtak će ugostiti britku Remi i Elemental, kao zagrijavanje za veliku završnicu i koncerte energičnih i uvijek dobro raspoloženih Gustafa u petak, popularnih punk-rockera Kawasakija 3P u subotu te donositelje odličnih etno zvukova Žige i bandista za kraj u nedjelju.

Cijeli program i više informacija o Kraljevskoj zoni nalazi se na službenoj web stranici Špancirfesta.

Manu Chao, francuski umjetnik i aktivist te jedan od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti koji će nastupiti na Špancirfestu u utorak, 23. kolovoza, za predgrupu je izabrao zagrebački bend Mnogi Drugi.

“Kod ovakvih natječaja i izbora uvijek se nadaš pobjedi, no ono što smo mi kao bend već davno naučili je da ne treba očekivati ništa. Jednostavno daš sve od sebe pa što bude neka bude. Oduševljeni smo što smo dobili takvu ogromnu podršku i toliko glasova, kako od prijatelja i bendova koje znamo, tako i od ljudi koji su nas prvi put čuli. To nas je zbilja jako ugodno iznenadilo. U konkurenciji smo bili s dosta kvalitetnih bendova koji odlično rade i sviraju i bilo je jako gusto. Super je što ovakvi natječaji rade jer je to iznimna prilika za bendove da dođu do nove publike i pokažu koliko vrijede. Veliko hvala Muzici.hr i Špancirfestu na ovako bitnoj i velikoj mogućnosti. Jako se malo piše i prati mlade bendove danas i dosta je teško probiti se, tako da bi ovakvih prilika trebalo biti puno više. U Hrvatskoj ima jako puno kvalitetnih bendova koji zaslužuju svoju priliku i mogućnost da ih se čuje. Puca nas pozitivna trema i zbilja ćemo dati sve od sebe da predstavimo našu muziku na najbolji mogući način, a i da pokažemo kako mladi bendovi mogu biti zanimljivi i originalni. Vidimo se u utorak na Španciru, zagrijat ćemo vas na idealnu temperaturu za velikog Manu Chaoa!”, rekli su članovi benda Mnogi Drugi.

Mnogi Drugi sedmeročlani je bend koji je u protekle dvije godine održao 50-ak koncerata po Hrvatskoj od kojih treba istaknuti nastup na prošlogodišnjem InMusic festivalu na glavnoj pozornici, koncert s Drvoredom u velikom pogonu Tvornice kulture te nastup s kultnim Antenatom u Vintage industrial baru. Akustične gitare, čvrsta ritam i “haustorovska” brass sekcija, uz dvosmislene, bolno iskrene i šaljive tekstove pjevača Martina Mandira ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Iza sebe imaju dva službena singla – “Slonovi” i aktualnu ljetnu pjesmu “Voda“. Spot je sniman na rijeci Kupi, za kameru je zaslužan Mladen Popović iz Red Ringa, a cijeli bend se zahvaljuje Nikici Jelinčiću i SRD Sredičko na pomoći.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.