Izvor: BalkanRock.com, 18.Sep.2016, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hazel Purple pobednici sedmog Medijana Balkanrock festivala

Hazel Purple, foto: Vukašin Stanojević

Opština Medijana i Udruženje građana Balkanrock, sedmu godinu za redom organizovali su Medijana Balkanrock festival na kome se takmiče mladi autorski bendovi. Prema glasovima publike, ovogodišnji pobednik festivala je mladi niški sastav Hazel Purple.

Le Man

Revijalni deo festivala na Amfiteatru na keju otvorio je makedonski bend Le Man na čelu sa Borčetom Stojanovim, koji se kasnije našao i u >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << ulozi predsednika žirija. Publika je polako ispunjavala mesta na amfiteatru, dok je veleška pop-rok grupa izvodila svoje autorske pesme. Na samom kraju, svoj nastup zaokružili su svirajući obrade dobro poznatih pesama “Čuvam noć od budnih” (Leb i Sol) i narodne “Jovano, Jovanke“, što je kod publike izazvalo pozitivne reakcije i najavilo početak jedne zanimljive muzičke večeri.

Usledio je nastup prošlogodišnjih pobednika, niškog benda Dexter. Pesme “Bluz mrtvog čoveka“, “Suze za kraj” i “Ona moja“, ispraćene su aplauzima publike čiji se broj povećavao. Ovaj bend, inače, postoji i radi tri godine, a svojom energijom i autentičnošću pokazali su niškoj publici da na njih može ozbiljno da računa i u narednom periodu.

Vanredno stanje

Nakon njih, došlo je vreme za takmičarski deo festivala koji je otvorio predsednik gradske opštine Medijana, Milan Krstić. Prostor ispred bine počeo je da se ispunjava publikom, što je bio dobar znak za sam početak onoga što se čekalo cele večeri. Prvi je nastupio mladi niški bluz-rok bend Vanredno Stanje. Uz podršku publike, koja je bila sve brojnija, uspešno su “probili led“ i dali dobru uvertiru za ono što će slediti u nastavku večeri.

Trandže

Sledeći nastup imao je aleksinački pank bend Trandže. Dok su članovi benda štimovali instrumente, frontmen je to vreme iskoristio kako bi komunicirao sa masom u prvim redovima.  Tonovi prve pesme “Dijana” bili su i povod da publika krene sa šutkom, a najverniji fanovi su atmosferu podigli paljenjem baklji. Bend je nastavio u istom ritmu uz ogromnu harizmu i energiju, što je propraćeno ovacijama prisutnih koji su bili željni da čuju još nešto od ovih momaka.

Kao treći takmičarski bend, predstavila se pop-rock grupa Hazel Purple. Iako najmlađi na festivalu, na bini su izgledali kao da im ne manjka iskustva, a pevačica Marija Matejić je svojom interpetacijom oduševila sve prisutne. “Izgubljena generacija“, “Trag” i “Run Away” ostavili su jak utisak na publiku.

Bunker

Nakon njihovog nastupa, na redu je bio mladi alternativni metal bend Supine. Njima je ovo ujedno i bio prvi veliki nastup. Iako desetkovani odsustvom gitariste, kome su posvetili poslednju pesmu, uspeli su da nadomeste taj nedostatak i pokazali veliki talenat i potencijal.

Poslednji bend koji je nastupio u takmičarskom delu bio je Bunker. Iz publike se sve vreme vijorila ogromna zastava benda, a oni su se potrudili da u punk crossover stilu opravdaju očekivanja i naprave dobru atmosferu.

Chromatic

Publika je imala priliku da svojim glasom doprinese konačnoj odluci žirija o tome ko će biti pobednik, i dok su posetioci popunjavali svoje glasačke listiće, na scenu je izašao hevi metal bend Chromatic. Ovo je bila prilika da proslave tri godine postojanja tokom kojih su se dokazali kao jedan od boljih tribute bendova Judas Priesta na našim prostorima. I posle zanimljivih nastupa prethodnih bendova, dobar deo publike imao je još snage da isprati i ovaj nastup koji je svakako bio poslastica za sam kraj večeri.

Svirku započinju sa “Dragonaut”, a zatim se nižu i ostali hitovi kao što su “Metal gods”, “Victim of changes”, “Breaking the Law”, “Sentinel”, “Beyond the Realms of Death”. Svoj nastup iskoristili su i da predstave svoj autorski rad, “Mirrors”, “The Awakening” i “Inferno”, a publika je i dalje uživala u screamovanju harizmatičnog pevača Marka Mišića i gitarskim deonicama koje su ga pratile. Za kraj rođendanskog nastupa, sastav je izveo pesmu “You’ve got another thing comin’”, čiji su refren horski otpevali sa najvernijim fanovima.

Pravo finale festivala usledilo je kada su se na binu popeli predstavnici svih bendova zbog proglašenja pobednika. Prema glasovima publike, i sa tesnom razlikom, pobednik sedmog Medijana Balkanrock festivala je Hazel Purple. Drugo mesto pripalo je bendu Bunker, dok je treće pripalo bendu Trandže. Kao i svake godine, tri prvoplasirana benda nagrađeni su snimanjem po tri pesme u profesionalnom studiju, a svi učesnici festivala dobili su vaučere za kupovinu muzičke opreme.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Save

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.