Engleski bend The Subways dolazi u Zagreb

Izvor: BalkanRock.com, 19.Sep.2015, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engleski bend The Subways dolazi u Zagreb

The Subways, engleski garage indie rock bend, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u srijedu 9. prosinca.

Bend je osnovan 2002. godine i sastavljen od troje članova – frontmana i gitarista Billyja Lunna, bassistice Charlotte Cooper i bubnjara Josha Morgana, Lunnovog brata. Jako brzo su izašli iz početne anonimnosti te su u svojoj karijeri upisali suradnje s poznatim producentima kao što su Stephen Street (The Smiths, Blur) i Butch Vig (Nirvana, >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Smashing Pumpkins) i ostali zapamćeni kao bend koji dostavlja jako puno energije u svojim nastupima.

Njihov prvi album “Young for Eternity” izdan je 2005. godine, a singl “Oh Yeah” odmah je zasjeo na 25. mjesto UK Music Chart ljestvice, a tijekom turneja s tim albumom bend je svirao kao predgrupa Foo Fightersima u Manchesteru te se uputio i do SAD-a gdje su nastupili na Lollapalooza festivalu i u poznatim emisijama “Late Show with David Letterman” i “Late Night with Conan O’Brien”. Drugi album “All Or Nothing” snimljen je 2007. godine, sa singlovima “This Is The Club” ili “Girls&Boys”, a ta je godina bila i vrijeme intenzivnih nastupa na Glastonburyju, T in The Park ili Download Festivalu, bend se pojavio u Guy Richijevom filmu “RocknRolla” gdje su izveli svoju stvar “Rock & Roll Queen”, nastupili su čak i u Australiji, a ta ih turneja uz velike europske festivale vodi i na najveći open-air festivalu u Europi – Pzystanek Woodstock u Poljskoj.

2011. bend je izbacio treći album “Money and Celebrity“, a najnovije četvrto izdanje je album “The Subways”. Posebnost novog uratka je činjenica da je bend sve radio sam, od materijala, snimanja, produkcije i miksanja, čak su ga i nazvali po sebi. Bend uskoro planira izbaciti i EP “Good Times Live” snimljen ove godine na Open Air Gampel music festival u Švicarskoj.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 40 kn do 9. listopada, nakon toga cijena je 50 kuna i vrijedi sve do dana koncerta 9. prosinca, kada će biti 70 kuna.

Službena prodajna mjesta:

● Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

● www.entrio.hr



Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.