Izvor: BalkanRock.com, 25.Nov.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enemy Inside – One More Time (2015)

Enemy Inside predstavlja sastav iz Sarajeva koji je nastao od iskusnih muzičara koji su već bili u nekim od metal bendova prethodnih dekada (među njima se nalazi i nekadašnji čuveni thrash bend Bombarder, Sacramental Blood, Dozer, Snake Eater). Nakon prvobitnog osnivanja 2007. godine, bilo je potrebno nekoliko godina sve dok album „One More Time“ konačno nije ugledao svetlost dana tokom ove godine.

Enemy Inside je jedan od onih bendova koji svoj zvuk bazira na postulatima >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << metal zvuka thrash i death škole 80ih i 90ih. U tom smislu slušajući ovaj bend možete često nabasati na neke od trenutaka koji će vas podsetiti na brze „dvojke“ Slayera, growl i scream koji asocira na početak 90ih i neke od albuma Carcassa pa možda čak i ranog Lamb of Goda, neki od gitarskih rifova kao da vraćaju u vreme Metallicinog albuma „Ride The Lightning“, gitarske solo deonice koje upućuju na sve thrash metal osobenosti od Slayera pa do Testamenta. Ako ste zainteresovani za staru školu ovakvog zvuka, teško da možete pogrešiti sa ovakvim bendom.

Izvođenje na albumu je generalno vrlo dobro, čini se da bi ove pesme mnogo bolje „izašle“ uživo i prodrmale publiku. Nema tu mnogo priče, pojedinci koji čine Enemy Inside znaju svoj zvuk i imaju iskustva tako da ne postoji mnogo problema u izvođenju raznolikih thrash/speed rifova, karakterističnih ritmova, aranžmana i sl.

Što se tiče samog stila, kao što i sam bend ume za svoj stil da kaže, stara škola. Nažalost, neke veće inventivnosti u samom zvuku nema, što nužno ne mora biti loše ali deluje pomalo zastarelo. Produkcijski bend zvuči ok, vokal zvuči nešto sirovije dok bend „izlazi“ dosta dobro.

Na preostalih nekoliko bonus pesama je moguće čuti dve numere od Bombardera, „Horde“ i „Metalni Bog“ kao i još jednu pesmu Enemy Inside po imenu „Čelična Ruka“.

Sve u svemu, ako volite thrash/speed/death metal zvuk 80ih i 90ih, Enemy Inside bi mogao biti za vas. Iskustvo je svakako na strani ovog benda, tako da verujem da će mnoge od ovih pesama vrlo uspešno pronaći svoju publiku tokom mnogobrojnih nastupa.

Spisak pesama:

1. Return of the Damned

2. Slaves ‘Till the Grave

3. One More Time

4. Thrashin’ Way

5. The Machine of Hate

6. Brothers in Arms

7. Enemy Inside

Bonus:

8. Horde (Bombarder)

9. Metalni Bog (Bombarder)

10. Čelična Ruka

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.