Izvor: BalkanRock.com, 18.Mar.2017, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dža ili Bu u Feedbacku: Vremeplov oPstanka

Dža ili Bu, foto: Ivan Dinić

U prepunom niškom klubu Feedback sinoć je održan dugo najavljivani koncert popularnog punk rock benda Dža ili Bu povodom promocije novog albuma Sedma sila i proslave 30 godina postojanja.

Nakon zabranjivanja koncerta ovog benda u Užicu (koji je ipak održan ali na drugoj lokaciji), publika je smatrala prisustvo policije neminovnim, ali, na sreću svih tu prisutnih, koncert nije prekinut. Trajao je relativno kratko i delovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << je kao da je jedino vreme rada kluba ograničavajući faktor. Bez ikakvog zagrevanja, bend je otvorio nastup pesmom “Kao da ničeg nije ni bilo” sa istoimenog albuma iz 1998. godine. To, da ničeg nije ni bilo, niti da se bilo šta danas promenilo još od 1995. godine, frontment benda, Nebojša Simeunović (zvani Sabljar), prikazao je u pesmi “Glumac”.

Kako je dvosatni tridesetogodišnji vremeplov tekao, tako je publika sve jače i intenzivnije reagovala. Nakon “Rizika”, Sabljar je napravio kratku pauzu u izvođenju, nazdravio i, u to ime, nastavio sa “Beskrajnim padom”. Publika je na gotovs dočekala ovu pesmu, i, može se slobodno reći da je, pored pesme “Diktatore” (koja je bila sporna što se tiče koncerta u Užicu), imala najveći prijem kod ljudi.

Nakon “Živeo Staljin” iz 1991. godine, usledila je promena ritma i oštar uvod bubnjeva u “Odiseju” (Leo Martin). Publika je sada već malo proređena ali i dalje jaka i spremna za dalje. Kao šlag na tortu, negde u sredini nastupa, došla je pesma “Ustani i kreni”, koja je označila poslednju deonicu vremeplova oPstanka. Dža ili Bu, sada već vidno umorni, polako su krenuli da zatvaraju nastup pesmama “Pomozi mi” (Dža ili Bu je ovu pesmu snimio zajedno sa Zoranom Marinkovićem (Bjesovi)) i “VIP”.

U toku bisa, Sabljar je morao napraviti pauzu zbog lekova, što je publici dalo malo vremena da odmori i da se spremi za isti. Za bis su se mogle čuti pesme poput “Večnih lovišta” i “Raskršća” a na prethodni zahtev publike i “Zanimljiva geografija”, kojom je završen nastup ovog benda malo posle 1 izjutra.

Večeras se Dža ili Bu seli za Požarevac, gde će nastupiti u lokalnom KB klubu (zajedno sa bendom Crveni Karton).

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.