Das Ist Walter objavili prvi singl s drugog albuma

Izvor: BalkanRock.com, 16.Jun.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Das Ist Walter objavili prvi singl s drugog albuma

Sarajevski band Das Ist Walter objavio je pjesmu “Kao da sam” koja najavljuje njihov drugi album.

Das Ist Walter je sarajevski bend koji je osnovan 2013. godine. U decembru iste godine objavljuju singl “Kao svi”, dok u aprilu 2014. godine band održava prvu svirku u sarajevskom klubu AG. U toku 2014. godine bend objavljuje još par singlova, a to su “Ovdje nema zakona”, “Balkan” i “Druže Tito” pa održava još par klupskih svirki. Nakon toga bend pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << kraću pauzu zbog obaveza članova benda.

Sredinom 2015. godine band nastavlja sa radom i počinje snimanje prvog albuma, a u septembru nastupa na Antifa festivalu u Mostaru gdje predstavlja pjesme koje će se naći na pomenutom albumu.

U aprilu 2016. objavljuju svoj prvi album “Ili si neko ili si lud”. Na materijalu se nalazi deset pjesama, a prate ga spotovi za numere “Ovo je mrak” i “Ne želim stati”. Njihove pjesme su na bosanskom jeziku i prožete su raznom tematikom, a iza sebe imaju nastupe u Sarajevu, Mostaru, Zenici itd.

Početkom 2017. počinju sa snimanjem drugog albuma. Kao i na prvom album, i na ovom će se naći pjesme sa raznom tematikom.

Članovi benda su Adel Džananović (vokal/gitata), Nedim Baltić – bubnjevi, Armin Subašić (bas gitara/back vokal).

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.