Beograd dobija letnji elektronski festival!

Izvor: Mondo, 18.Dec.2014, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd dobija letnji elektronski festival!

Beogradska tvrđava učestvuje u organizaciji velikog festivala elektronske muzike, pod nazivom Kalemegdan Summer Festival, koji će se tokom letnjih meseci održavati u Beogradu

Foto: Beta/Nenad Petrović

 Cilj ovog projekta je da se Kalemegdan, a samim tim i grad Beograd, predstavi kao potencijalna festivalska destinacija, na kojoj će se od 2015. pa narednih godina, održavati veliki festival elektronske muzike.

Ostvarivanjem ovog projekta Srbija bi se, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na međunarodnom festivalskom tržistu, pozicionirala sa još jednim festivalom, koji bi ovaj put kao mesto održavanja imao samu prestonicu zemlje.

Na najvećim muzičkim festivalima u Srbiji EXIT-u i Beer Festu, svake godine se, prema nezvaničnim podacima, potroši oko četiri milijarde dinara, pritom se ova cifra odnosi samo na troškove posetilaca za hranu, piće, ulaznice i smeštaj.

Kalemegdan Summer Festival je projekat koji će jasno uticati na privredni razvoj samog grada, ali i na privredni razvoj cele države.

Beogradska tvrđava ima za cilj da ostvari jedan takav projekat, jer će stvaranje ovakvog festivala upotpuniti turističku ponudu Beograda i stvoriti sadržaj, koji će privući mlade ljude iz raznih krajeva zemlje, ali i brojne posetioce iz Holandije, Britanije i raznih drugih krajeva sveta.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kalemegdan Summer Festival u Beogradu na leto 2015.

Izvor: Svet plus, 18.Dec.2014

Beogradska tvrđava učestvuje u organizaciji velikog festivala elektronske muzike, pod nazivom Kalemegdan Summer Festival, koji će se tokom letnjih meseci iduće nbsp;godine održavati u Beogradu.

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.