Bend Viet Cong menja ime zbog kritika

Izvor: BalkanRock.com, 26.Sep.2015, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bend Viet Cong menja ime zbog kritika

Post pank bend Viet Cong zbog svog kontraverznog imena koje je u više navrata bila prepreka u njihovoj karijeri, nastaviće rad pod novim nazivom.

“Umetnost i muzika su o kretivnom izražavanju. Ipak, ime našeg benda nije naš rezon, i nećemo da se borimo oko njega. Ovo nije o čemu je naš bend.”, napisali su Kanađani na Fejsbuku.

Bend je u više navrata optuživan za kulturnu aproprijaciju i rasizam samo zato što su za ime benda odabrali naziv severno-vijatnemske >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << vojske. Bendu su zbog imena otkazivani koncerti, a kritike su dobijali i od kolega.

Kako iz bend anavode već mesecima planirjau d apromene ime, ali nije lako odabrati novo. U svakom, slučaju, noi album biće objavljen pod novim imenom. “Požurili smo pri poslednjem izboru imena, ovoga puta ne želimo da žurimo, ali znajte da ćemo izbaciti novo ime čim se složimo oko jednog”.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.