Izvor: BalkanRock.com, 22.Okt.2016, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Ćurčin i Stray Dogg u Sava Centru: Amerikana na srpski način

Ana Ćurčin / foto: Ivana Marjanović

Stray Dogg, alternativna rok grupa iz Beograda i kantautorka Ana Ćurčin održali su sinoć koncert u velikoj sali Sava centra. Činjenica da je publika bila na bini omogućila je njihov neposredni kontakt sa muzičarima potkrepljen intimnom atmosferom.

Na binu su prvo izašli Ana i Dušan Strajnić-Dukat, praćeni ovacijom publike. Uz pratnju Anjute Janković izveli su pesmu „Cut Loose“ sa debitantskog >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << albuma Ane Ćurčin. Na sceni se pojavio ostatak Aninog benda i najavio pesme sa novog albuma. Uz pesmu „Princess“ su se na slajdu iznad bine pojavile suptilne fotografije kantautorke i uvele publike u pesme „Keep quiet“ i ritmičnu baladu „Someday“. Prvi album Ane Ćurčin prepun je introspektivnih motiva i upoznavanja sa prirodom i svetom oko sebe. Tako je sledeća pesmu koju je izvela ona o pogrešnim očekivanja, a publika je sa osmehom prihvatila njenu opasku o pravljenju loših izbora. Pre izvođenja pesme „Anxiety“, Ana je podsetila da nije teško biti human i zamolila publiku da pomogne Mariju Jurešiću, momku koji boluje od karcinoma pluća. Posle nekoliko pesama obojenih idiosinkratičnim motivima, nastupio je „veseliji deo“ uz pratnju trube, sa pesmom u kojoj Ana priča o prodaji sladoleda i sreći koja iz toga proizlazi.

Ana Ćurčin

Poslednji deo koncerta je ostavljen za pesme „I turned 30“ i pesmu za koju je objavljen i spot, a koju je publika dočekala sa posebnim zadovoljstvom-„Remain Calm“. Nakon dugog aplauza, članovi Aninog benda napustili su scenu, ostavivši je da izvede ljubavnu „Stay with me“ uzprigušena svetla. Usledila je pauza, dok su se beogradski začetnici amerikana pravca pripremali da, po prvi put, nastupe u velikoj sali Sava centra.

Stray Dogg

Na sceni su se pojavili Dukat, Anjuta i Ana i izveli numeru „Worried Mind“ uz manje poteškoće sa ozvučenjem gitare. Po rečima frontmena, „kratku istoriju benda krunisao je večerašnji nastup“, pa mu se ubrzo na bini pridružio ostatak grupe, praćen brojnim uzvicima i aplauzima. Izveli su pesme „Crimson Moon“ sa prvog albuma („Almost“) i „Sail Away“ sa drugog („Fire’s Never Wrong). Grupa je nedavno objavila spot za pesmu sa novog abuma- „Away“, a u publici se pojavilo oduševljenje kada su na scenu stupila „Odbegla družina“, deca iz spota koja je igrala uz taktove pesme. Usledile su pesme „Blind Love“ i „No One But You“, koju je pratio instrumental, kao uvod u pesmu. Pesmu „Whisper“ Dukat je otpevao u duetu sa Anom Ćurčin, a u sledećoj je imao pomoć gudačkih instrumenata. Usledio je set pesama sa prvog albuma, suptilna naslovna numera praćena usnom haromonikom („Almost“), omaž brojevima (1, 2, 3) i cikličnom proticanju vremena, koja je u originalu izvedena u duetu sa Denvendrom Banhartom („Time“). Za sam kraj koncerta jedan od najautentičnijih vokala na ovim prostorima, postavio je publici retoričko pitanje pesmom „Dare Not“, u kojoj se smenjuju uvodna melanholija i energija električnog zvuka. Bend je doživeo standing ovation i poziv na bis.

Tradicija pesama sa drugog albuma nastavljena je numerom „Disappear“, na opšte oduševljenje publike. Koncert se završio onako kako je i počeo, duetom Ane Ćurćin i Dušana Strajnića, uz pratnju Aninog benda. „Alone“ kao kontrast sceni koja je u tom trenutku vladala na sceni Sava Centra. Amerikana na srpski način stvarno izgleda svetski.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

FOTO: Ana Ćurčin i Stray Dogg u Sava centru

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2016

Koncert Ane Ćurčin i Stray Dogga na velikoj bini Sava centra u Beogradu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.